31 Aralık 2010 Cuma

Bir daha yaparsan sana gününü gösteririm!


26 Mayıs'ta TEKEL işçileri ile dayanışmak ve işgüvencesi talep etmek için bir günlük işbırakma eylemi yapılmıştı. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, o gün iş bırakan pek çok öğretmene ceza verdi.
AKP'ye göre, sendikalı olmak ve grev yapmak suç. Hele ki öğretmenseniz, çocuklara kötü örnek olduğunuz için suçunuz daha büyük.
Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, pek çok öğretmene gönderdiği yazı ile 26 Mayıs'taki işbırakma eylemine katıldıkları için kendilerine ceza verildiğini duyurdu.
Öğretmenlerden birine gönderilen yazıda “'26/05/2010 Çarşamba günü mazeretsiz olarak görevinize gelmediğiniz' belirtilerek; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125/C-(b) maddesi uyarınca '1/30 Oranında Aylıktan Kesme' cezası teklifi getirilmiştir. Ancak, konu ile ilgili vermiş olduğunuz 13/12/2010 tarihli savunmanız, ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 2670 sayılı Kanunla Değişik 125/E-k’dan sonra gelen ikinci paragrafındaki 'Geçmiş hizmetleri sırasındaki çalışmaları olumlu olan ve iyi veya çok iyi derecede sicil alan memurlar için verilecek cezalarda bir derece hafif olanı uygulanabilir' hükmü dikkate alınarak bir alt ceza olan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125/B maddesi uyarınca 'Kınama' cezası ile tecziyeniz uygun görülmüştür" ifadelerine yer verildi.
Gönderilen yazıda "bundan böyle bu tür davranışlar içerisinde bulunmamanızı önemle rica ederim" cümlesi de dikkat çekti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.