25 Ocak 2011 Salı

Tayyip Efendi...Bu ucubeden söz edebilir mi ?


Kars Devlet Hastanesi'ne bağlı Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki görüntüler, kentte bebek ve çocuklara ne kadar kötü koşullarda sağlık hizmeti verilmeye çalışıldığını gözler önüne serdi.
Samsun'da "açlıktan öldüğü" belirtilen Kübra’nın acısı dinmeden, Kars Devlet Hastanesi Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası’ndan gelen rezalet görüntüler yeni felaketlerin habercisi oldu.
Hatırlanacağı gibi bu "ucube" manzaraların yaşandığı kente yakın zamanda bir ziyaret gerçekleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hastanelerin kötü koşullarıyla ilgilenmek yerine kentteki heykellerle uğraşmış, "İnsanlık Anıtı"nın yıkılmasını istemişti.
Çocuklar yerde yatırılıyor
Kars Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak sağlık hizmeti veren Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin “Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi”nde yatmakta olan çocuklar, son derece sağlıksız koşullarda tedavi görüyor. Samsun’da açlıktan ölen 2,5 aylık Kübra’nın acısı taze iken, “Bebek Dostu Hastane”(!) olarak da bilinen bu hastanenin “Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi”nde akmış tavan altında yatan çocuk hastaların iç burkan koşulları dikkat çekiyor.

Yetersiz yatak olmasından dolayı çocukların yerlerde yatırılması ve yoğun bakım ünitesindeki akmış duvarlar, “sağlıkta dönüşüm” olarak adlandırılan AKP politikalarının sonuçlarını da gözler önüne serdi. Öte yandan, hastane personeli arasında, bazı doktorların performans ücretlerini artırmak için hastaları gereksiz yere yatırdıkları yönünde söylentiler dolaştığı bildiriliyor.
İl Sağlık Müdürü, Başhekim ve Başhekim Yardımcısı’nın defalarca gezmesine rağmen, hastane halen insan sağlığı açısından uygun hale getirilmiş değil. Hastane müdürü Fahri Sevinç ise hastanenin koşullarını görmezden gelmekle suçlanıyor. Hasta yakınları Sevinç’in yoğun bir şekilde çalışan hemşirelere baskı yaptığını ve hemşireleri azarladığını da iddia ediyorlar.
Bu durum karşısında Sevinç ve hastane yönetcilerinin istifa etmesi gerektiğini söyleyen hasta yakınları, “çocuklarını başka hastane olmadığı için sağlıksız olan bu hastaneye getirdiklerini; hastanedeki tüm bu olumsuzluklar ve yoğunluğa karşın, çoğu doktor ve hemşirenin kendilerine çok iyi davrandığını" belirterek, "İl Sağlık Müdürü’nün görevi doktor ve hemşireleri azarlamak mı, yoksa bu olumsuz şartları düzeltmek mi?" diye soruyorlar.
Hastanedeki kötü koşullara rağmen, hastanenin girişinde üzerinde “Hastane enfeksiyonu, tedavi başarısını düşüren, hayatı tehdit eden klinik bir durumdur” cümlesinin bulunduğu tabelanın asılı durması da bir başka dikkat çekici detay.
Tüm bu gelişmelere rağmen, İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç'in, Sağlık Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen bir seminerde, “hastanın doktordan, yardımcı sağlık personelinden, hastaneden ve de sunulan hizmetten dolayı memnuniyet duymasının kendileri için çok önemli olduğunu” söylediği belirtiliyor.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.