5 Ocak 2011 Çarşamba

Yüzlerce infazdan sorumlular

Ancak, AKP hükümetinin Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 102. maddesinde yaptığı değişiklikle serbest kaldılar...

Kanlı Hizbullah örgütü, 1990-2000 yılları arasında Güneydoğu halkının üzerine kabus gibi çökmüştü. Güneydoğu'da yüzlerce faili meçhul cinayet işleyen örgütle Aydınlıkçılar kararlılıkla mücadele etti. Hizbullah'ın Diyarbakır Çevik Kuvvet'te eğitildiğini ortaya çıkaran ve yayın yönetmenliğini Doğu Perinçek'in yaptığı 2000'e Doğru Dergisi Diyarbakır Muhabiri Halit Güngen ve İşçi Partisi Tarsus İlçe Başkanı Hüseyin Parlatıcı da bu vahşi terörün hedefi oldu. İşte AKP hükümetinin tahliye ettirdiği Hizbullahçılar ve vahşi cinayetleri...
Hizbullah, kontrgerillanın Kürt kökenli yurttaşlarımızı hedef alan vahşi cinayetleri tertipleyen eli kanlı bir örgüt...

1980'lerin sonunda tebliğ faaliyetlerini tamamlayan örgüt, 1991'de bölgeye kan kusturmaya başladı.
Örgüt, aralarında Eski DEP Milletvekili Mehmet Sincar, İslamcı Yazar Konca Kuriş, 2000'e Doğru Dergisi Diyarbakır Muhabiri Halit Güngen ve İşçi Partisi Tarsus İlçe Başkanı Hüseyin Parlatıcı'nın da aralarında bulunduğu 500'e yakın kişiyi hunharca katletti. Bunlardan sadece 188'i kayıt altına alınabildi. Yurttaşların üzerine kabus gibi çöken bu örgütün vahşi katliamları, ancak 2000'den sonra gerçek boyutlarıyla ortaya çıktı.
17 Mayıs 2000'de Beykoz'daki bir evde çıkan çatışmada örgütün lideri Hüseyin Velioğlu öldürüldü. Son düzenlemeyle serbest bırakılan Edip Gümüş ve Cemal Tutar da bu çatışmada yakalandı. Beykoz'da ele geçirilen belgelerden; toplu katliamlar, üzerine beton dökülen maktuller, infazlar ve domuz bağıyla vahşice katledilmiş insanlar çıktı.
Diyarbakır DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Hizbullah terör örgütünün tüyler ürperten cinayetlerine yer verildi.
AKP'nin düzenlemesiyle serbest bırakılan Hizbullahçıların bazılarının karıştığı eylemler şöyle:
EDİP GÜMÜŞ 57 KİŞİNİN KATLEDİLMESİNİN EMRİNİ O VERDİ
1980'lerin başında Hizbullah'ı kuran ekiple tanışan Edip Gümüş, Hizbullah örgütünün ikinci adamıydı. İddianameye göre; Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Konya, Ankara ve İstanbul'da işlenen tam 57 infazın bizzat emrini verdi. Diyarbakır DGM'de kabul edilen iddianamede adı Hizbullah örgütünün ikinci adamı olarak geçti. Bu sabah serbest kaldı.
CEMAL TUTAR 2000'E DOĞRU MUHABİRİ GÜNGEN'İ O KATLETTİ
Serbest bırakılan Hizbullahçıların ikincisi Cemal Tutar... Vedat ve Şahin kod adlarını kullanan Tutar, ilk siyası eğitimlerini 1980'lerin sonlarında aldı ve 1992-1993 yıllarında Mahmut Kaya ile birlikte Hizbullah'ın askeri kanat sorumluluğuna getirildi. 5 ayrı cinayet timi Cemal Tutar'a bağlı olarak çalıştı. İki kişinin öldürülmesinde bizzat tetikçilik yaptı, 1 eylemde koruma olarak yer aldı. 100 ayrı öldürme, yaralama, adam kaçırma ve bombalama eyleminin talimatını verdi. 2000'e Doğru Dergisi Diyarbakır Muhabiri Halit Güngen'i de o katletti. 17 Ocak 2000'de Beykoz'da yakalandı. Bu sabah serbest kaldı.
FUAT BALCA ASKERİ BİRİM SORUMLUSU
İddianamenin 3 numaralı sanığı... Örgütte askeri birim sorumlusu oldu. Hizbullahçılara askeri eğitim verdi. 28 ayrı öldürme, yaralama, adam kaçırma eyleminde, talimat veren, eylem sorumlusu ve tetikçi olarak yer aldı. Bu sabah serbest kaldı.
ABDÜLKERİM KAYA ÖRGÜTÜN SORGU ELEMANI 1993'e kadar çocuklara örgüt propagandası yapan Abdülkerim Kaya, 1993'ten sonra Hizbullah'ın silahlı eylemlerine katılmaya başladı. Örgüt adına kaçırılan kişilerin sorgularına katıldı ve işkence yaptı. Birçok yaralama, adam kaçırma ve işkence olayına tetikçi ve koruma olarak karıştı. Bu sabah serbest kaldı.
MEHMET VAROL KAYIP SİLAHLARI O KAÇIRDI
Mehmet Varol, birçok infaz ve adam kaçırma olayında talimat veren, talimat ileten, sorgu elemanı ve tetikçi olarak yer aldı. Örgütün kamuoyunda kayıp silahlar olarak bilinan silahlarının Batman'dan Gaziantep'e kaçırılmasında önemli rol oynadı. Bu sabah serbest kaldı.
Serbest bırakılan değer Hizbullahçıların isimleri; Mustafa İpek, Sinan Yakut, Şehmus Kınay, Mahmut Demir ve Kemal Gülşen... Onlar da örgüt adına birçok öldürme, yaralama, adam kaçırma, bombalama ve silah kaçırma olayına karıştılar. Bu sabah serbest kaldılar.
Haklarında 180 sayfalık gerekçeli karar yazıldı. Ancak, AKP hükümetinin Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 102. maddesinde yaptığı değişiklikle serbest kaldılar... Yüzlerce kanlı infaz gerçekleştiren örgüt mensupları, şimdi aramızda...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.