8 Aralık 2010 Çarşamba

Ankara Üniversitelilerden AKP'ye ders!


Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Türkiye'de Anayasa" konulu konferansa katılan AKP'li Burhan Kuzu öğrencilerin yoğun protestosu ile karşılaştı. Kuzu'nun kürsüye gelmesi ile tüm amfi ayağa kalkarak protesto etti.
Bugün Ankara Üniversitesi Cebeci yerleşkesinde Türkiye'de Anayasa Sorunu konulu panele konuşmacı olarak gelen AKP milletvekili Burhan Kuzu öğrencilerin büyük protestosu ile karşılaştı.
Salona korumalar ordusunun yanında şemsiyeleri ile birlikte gelen Kuzu’yu öğrenciler slogan, ıslık ve alkışlarla protesto etti.
Öğrenciler AKP baskısına ve gericiliğine karşı konuşmalar yaptı. AKP’nin yeni Türkiye’sinin yeni üniversitelerini oluşturmasına izin vermeyeceklerini söyleyen öğrenciler geçen hafta Dolmabahçe’de Tayip Erdoğan’ın rektörlerle toplantısı sırasında yaşanan polis saldırılarını da protesto ettiler.

Kuzu'ya 'kanlı oyuncak bebek'İstanbul’daki saldırılar sırasında hamile bir kadın öğrencinin polisin darbeleri sonucu bebeğini kaybetmesi kanlı bir oyuncak bebek ile kınandı. Aynı zamanda Burhan Kuzu’ya yumurtalar atıldı.
‘Bebek katili halk düşmanı AKP’ ve ‘Katil AKP üniversiteden defol’ sloganları yüzlerce öğrenci tarafından dakikalarca atıldı.
Çevik üniversiteye girerek biber gazı sıktıKuzu’nun salondan çıkartılması ile eyleme kapıda devam etmek isteyen öğrenciler , polis müdahalesine maruz kaldı. Fakülte binasına girmeye çalışan polis öğrencilere biber gazı sıktı. Biber gazı müdahalesi kapı önündeki turnikelerde de devam etti.
Öğrenciler şu an polis saldırısını protesto etmek için Cebeci’den Kızılay’a yürüyüş düzenliyor.
Yürüyüşün sonunda öğrenciler Yüksel Caddesi'nde basın açıklaması gerçekleştirecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.