28 Aralık 2010 Salı

Bahçeli'den Beşir Atalay'a ağır yanıt

‘Kimin şerefsiz olduğu ortaya çıktı’
Bahçeli'den Beşir Atalay'a ağır yanıt ANKARA- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP’ye yönelik sözleri nedeniyle İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a ve ‘Kürtçülüğe de, Türkçülüğe de karşıyım’ diyen Başbakan Erdoğan’ı ağır bir dille eleştirdi. 2010’u ‘karanlık bir yıl’ olarak tanımlayan Bahçeli’nin mesajları şöyle:

* ARKASINDA AKP VAR

Biz İmralı canavarıyla yapılan görüşmeleri deşifre ettiğimizde, öfke nöbetlerine kapılan Başbakan bizi şerefsizlikle itham ederek bu iddiamızı reddetmişti. Ancak bugün kimin şerefli, kimin şerefsiz olduğu artık ayan beyan ortaya çıkmıştır. Bugün vatanımızın bir bölümü özerklik zırvalarına konu oluyorsa, ana dilde eğitim taleplerindeki ısrarlar çığırından çıkıyorsa bilinmelidir ki, bunun tek sorumlusu AKP hükümetinden başkası değildir.

* HIYANET PROJESİ:

Hıyanet projesi Diyarbakır’da bir grup sözde aydın, gazeteci ve bölücülüğün siyasetteki temsilcileri tarafından ele alınmış ve taslak kamuoyuna ulaştırılmıştır. Başbakan Erdoğan’ın mihmandarlığında başlatılan demokratik açılım denilen yıkım projesi Türkiye’yi sonunda uçurumun kenarına kadar getirmiştir.

* DAMAT FERİT’İN İÇİŞLERİ BAKANI:

Damat Ferit kabinelerinin içişleri Bakanlarını aratmayan bir zihniyete sahip ilgili koordinatör bakan, geçtiğimiz yıl açılım sürecinin iki somut sonucunun gerçekleşeceğinden bahsetmişti. Açıkça itiraf ve kabul etmek lazımdır ki, AKP’nin sözde demokratik açılımı iflas etmiş ve vatanımızı yıkım selinin çamurları altında bırakmıştır. Partimizi zan ve töhmet altında bırakarak; “terör biterse MHP’de biter, ekmeği suyu bu” diye nitelendiren çürümüş zihniyetlere diyebileceğim şimdilik şudur: MHP, kandan, karışıklıktan ve kavgadan beslenen ve bunların artmasını isteyen bir çarpık anlayışa hiçbir zaman sahip olmamıştır. Aksine iftiraları atanlar mahşeri vicdanda mahkum olacaklar ve yalpalayıp düşmekten başka bir sonları olmayacaktır. Amacımız Türk milletinin bağımsız yaşaması, huzurlu olması ve sonsuza kadar son vatanında var olmasıdır. Bizim ekmeğimiz de, suyumuz da Türk’tür, Türkçedir, Türk tarihidir ve Türk milletine ait olan her değerdir. PKK açılımının koordinatörlüğü ve en hararetli militanlığını yapan bu şahsın da Yüce Divan’a gitmesi artık kaçınılmazdır. Bu da inşallah Milliyetçi Hareket’e nasip olacaktır. PKK açılımı sürecinin koordinatörü İçişleri Bakanı’nın da bulunduğu makamda bir gün dahi durmayarak hemen istifa etmesi ya da görevinden alınması gerekmektedir.

* İMRALI SUFLÖR:

‘Demokratik özerk Kürdistan’ zırvası, yalnızca bir avuç kendini bilmezin çalışması ya da hazırladığı taslak değildir. Türk milletini ortadan ikiye yarmak için fikir ve eylem birliği içinde olanların pis bir tuzağıdır. Şüphesiz sütre gerisinde AKP hükümeti bulunmaktadır. Egemen Türk devletinin cezaevinde yatan müebbet ceza almış bölücü bir mahkûm, eğer Türkiye’nin bölünmesine ve ayrılmasına dönük projelerini, fikirlerini dışarıdaki yandaşlarına, terör örgütüne ve taraftarlarına ulaştırabiliyorsa burada aklımıza iki şey gelmektedir. Ya da çok ciddi bir hükümet operasyonu vardır ve terör örgütü elebaşısı suflörlük yapmaktadır.

* ZİYA GÖKALP’İ KULLANDIM:

Kürtçülüğe karşı olduğu kadar, Türkçülüğe da karşı olduğunu söyleyen Recep Tayyip Erdoğan’a hatırlatmak isterim ki, karşı olduğun Türkçülük hiçbir zaman bölücü ve ayırıcı bir yanlışa düşmemiştir, kan dökmek ve bölünmek için dağlara çıkmamıştır. Irkçılıktan uzak kalmış, birleştirici ve bütünleştiricilikten ödün vermemiştir. Farklı bir durum olsaydı, bugün Başbakan olamazdın. Sen ‘Türkçülüğün Esasları’nı yazan rahmetli Ziya Gökalp’ın şiirini okuduğundan dolayı kısa süreli cezaevine girdin. Sonra da bu mağduriyeti siyasi hayatın boyunca hep kullandın. İstismar ettin, Türklükle ilgili her değeri fütursuzca karşına aldın. Acaba aklının bir köşesinde Türklerle Kürtlerin çatışması için bir niyet mi taşıyorsun? Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz.

* TALABANİ’YE:

Irak Cumhurbaşkanı, İstanbul’da iç politikamızı yakından ilgilendiren hayati konularda görüş ileri sürmüştür. Bizim aşiret reisliğinden kurtulamamış zihniyetlerden alacağımız ve öğreneceğimiz bir şey de yoktur. Herkes işine bakmalı ve kendi ülkesine odaklanmalıdır.



Atalay: Herkes ister biz istifa etmeyiz

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Mobese sisteminin resmi açılışı için geldiği Bursa’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin istifa çağrılarına yanıt verdi. Atalay, “Muhalefet sık sık istifa ister. Bu tür şeylerin kararını vatandaş verir. Biz istifa etmeyiz. Yakında seçim var bunları o zaman göreceğiz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.