9 Aralık 2010 Perşembe

Erdoğan’ın ağladığı Erdal Eren’e AKP’liler salon vermedi


Başbakan Erdoğan referandum öncesinde ismini anıp ağladığı Erdal Eren’in hayatını konu alan “Oğlumuz Erdal” belgeselinin gösterilmesini engelleyen AKP’li Esenyurt Belediyesi, “Salon doldu” bahanesini öne sürdü.
Akşam gazetesinin haberine göre, 12 Eylül darbesi sonrası idam edilen Erdal Eren’le ilgili belgesel gösterimine AKP’li Esenyurt Belediyesi geçit vermedi. Kıraç Kültür Derneği, 30'uncu ölüm yıldönümünde Eren için anma töreni planladı. Gece için 'Oğlumuz Erdal' adlı belgesel hazırlandı. Tarih olarak idam edildiği 13 Aralık belirlendi. Dernek, Esenyurt Belediyesi'ne başvurdu, Kültür Merkezi'nin tashinini istedi. İddialara göre ilk başvuruda o tarihte salonun boş olduğu söylendi. Ancak 20 gün sonra 'Salon dolu' denilerek talep reddedildi.
Dernek yöneticisi Sinan Ceviz şunları anlattı: Kültür Müdürü bilgisayardan o günkü programın boş olduğunu söyledi. 20 gün sonra aradılar, dolu olduğunu belirttiler. Bir gün önce veya sonra düzenleyebileceğimizi söyledik. 'O günler de dolu' dediler. İsminden dolayı izin vermediler. Ailesi ile belediye başkanını da davet edecektik. Başbakan'ın Meclis'te ağladığı Eren'e partisinden bir belediyenin veto gelmesini anlamış değiliz.' Ağabey Erkan Eren ise 'Belgesele dahi tahammül edemeyen belediye, ait olduğu partinin genel başkanının kardeşimin idamını suistimal ettiği açık' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.