13 Aralık 2010 Pazartesi

Gönüllü bir dershane: Nâzım Etüd Merkezi


Ankara Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde, eğitimdeki fırsat eşitsizliklerinin mağduru olan liseli gençlere yönelik, ailelerden hiç bir ücret talep etmeme koşuluyla, “gönüllü bir dershane” faaliyeti yürütülüyor.
Eylül ayında, tamamen gönüllü öğretmenlerden oluşan kadrosuyla öğretime başlayan merkez, eşitlikçi ve özgür bir ülke düşüne gönül vermiş destekçileriyle, eğitim sistemindeki piyasacı ve gerici aklın yarattığı tahribata göğüs germek için, üniversitelere aydınlanmadan yana, sorgulayan ve en önemlisi “iyi insan” olarak yetişen gençleri yerleştirmeyi planlıyor.
Kadrosu tamamen profesyonel öğretmenlerden oluşan ekipte,derslerin dışındaki etüd saatlerinde,liseli gençlere üniversite öğrencisi gönüllüler destek oluyor.
Ayrıca,öğrencilerin aileleriyle düzenli olarak iletişim halinde bulunuluyor,öğretmenler eşliğinde öğrencilerin çalışma koşullarını da gözlemlemek adına ev ziyaretleri yapılıyor.
Derslerin yoğunluğu dolayısıyla zaman zaman bunalan öğrenciler için sosyal faaliyetler de planlanmaya çalışılıyor.Öğrencilerin, NHKM kütüphanesininden yararlanma şansları bulunuyor,sınav sonrası armağanları tiyatro,sinema biletleri oluyor.


Son olarak 12 Aralık Pazar günü, 15 günde bir yapılan deneme sınavından sonra öğrenciler, öğretmenleri ve etüd saatlerinde kendilerine destek olan üniversiteliler ile NHKM Piraye Kafe’de kahvaltı ettiler.
Önümüzdeki yıl 100 öğrenci kapasitesine ulaşmayı hedefleyen merkez, Ocak ayının sonunda lise 3 öğrencilerine yönelik bir deneme sınavı yapacak ve 4 şube olarak Ağustos 2011’de derslerine başlayacak.
Nazım Etüd Merkezi, dershaneye gitme şansı olmayan gençleri cemaatlerin kapısından kurtarmak,üniversitelere gerici kadro yığınağı yapılmasına engel olmak isteyen tüm duyarlı insanların desteğini bekliyor.
Destek ve iletişim için: Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi,
Karanfil Sokak no :58,Kızılay/ANKARA
Telefon :0 312 417 56 59

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.