26 Aralık 2010 Pazar

MÜSTEŞAR YENİ MİT’İ ANLATTI


MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT'teki değişimi internet sitesinden başlattı. Siteye bir sunuş yazan Müsteşar Hakan Fidan, yeni yeteneklerle donatılmış fonksiyonel bir istihbarat teşkilatının gerekliliğini vurguladı. MİT'teki değişim internet sitesinden başladı. Siteye, bir sunuş yazan Müsteşar Hakan Fidan, "Güçlü, dinamik, etkin, hareket kabiliyeti yüksek ve yaratıcı istihbarat yapılanmasının" şart olduğunu belirtti.
Fidan, dünyanın iki farklı ucundaki insanların neredeyse bir kol boyu birbirine yaklaştığı bir dönemde her türlü kaos merkezini önleme zorunluluğunun yaşamsal bir hal aldığını kaydetti.
Daha önce dış politika konusunda da aktif görevler üstlenen MİT Müsteşarı, dış politika vasıtalarının çeşitlendirilmesini ülke güvenliğinin sigortası olarak nitelendirdi. Fidan, yeni yeteneklerle donatılmış fonksiyonel bir istihbarat teşkilatının gerekliliğini vurguladı.
Güvenliğin olmadığı bir ortamda özgürlüğün anlam ifade edip etmeyeceği belirten Fidan, iki değer arasında hassas dengenin korunması tavsiyesinde bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.