27 Aralık 2010 Pazartesi

Sakarya Üniversitesi öğrencileri rahatsız!


Sakarya Üniversitesi Öğrenci Hakları Platformu öğrencilerin ulaşım, yemek ve sağlık hizmetleri konusundaki şikayetlerini içeren 10 bin imzalı bir dilekçeyi rektörlüğe iletti. Kafeterya önünde buluşarak rektörlüğe giden öğrenciler, "Müsteri değil, öğrenciyiz" sloganı attı.
Kendisini bir hak arama kurumu olarak tanımlayan Sakarya Üniversitesi Öğrenci Hakları Platformu, üniversitede ilk aşamada çözülmesi gerektiğini tespit ettikleri, sağlık, yemekhane ve ulaşım konusundaki sorunlar çerçevesinde topladıkları imzaları rektörlüğe iletti.
Ulaşım konusunda yaşanan sorunlara da dikkat çeken Platform, belediyenin öğrencilere yeterli ulaşım hizmeti vermediğine işaret ederek şunları kaydetti:
"Buradan da anlaşılmaktadır ki görevlerinden biri şehir halkına ulaşım hizmeti vermek olan belediye, ulaşım konusunda öğrencilere hizmet vermeyi görev olarak görmemektedir. Bunun nedeni; üniversite öğrencilerinin belediye yetkilileri nezninde halkın içinden sayılmaması mıdır?
Bizler Sakarya Üniversitesi Öğrenci Hakları Platformu olarak belediye otobüslerinin sayılarının ve seferlerinin artırılmasını, uygulanan %50’lik zammın da geri alınmasını talep ediyoruz."

Ücretsiz hizmet vermesi gereken mediko sosyal merkezinde, ücret ödemek zorunda bırakıldıklarını belirten öğrenciler, "Üniversitemiz rektörlüğünden bu yasadışı uygulamanın kaldırılmasını ve sağlık hizmetlerinin olması gerektiği gibi ücretsiz hale getirilip niteliğinin yükseltilmesini istiyoruz. Onbin öğrencinin imzalarıyla rahatsızlıklarını beyan ettikleri ve çözüm yolunu gösterdikleri, bir diğer büyük sorun ise yemekhanedeki problemler silsilesidir" dediler.
Otuzbeşbin kişinin öğrenimine devam ettiği merkez kampüs yemekhanesinin kapasitesi, yalnızca beşyüz kişi ile sınırlı olduğuna dikkat çeken Platform, yemekhane kapasitesinin mevcut talebi karşılayacak şekilde artırılmasını, yemek kalitesinin yükseltilmesini ve ücretinin düşürülmesini atlep etti.
Duyarlı öğrencilere ulaşarak beş gün gibi kısa bir sürede onbin imza toplamayı başardığını belirten Platform açıklamasında, "Ancak şu da bilinmelidir ki; eğer bu hususlarda imza veren binlerce öğrencinin sesine kulak verilmeyip görmezden gelinirse, platformumuz bu binleri de arkasına alıp sorunlar çözülene dek, meşru çerçeve dahilinde daha farklı eylem yöntemleri kullanarak mücadele etmeye devam edecektir"denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.