7 Aralık 2010 Salı

YÖK Başkanı: Öğrenciler rahatsız etmese, normal davransa...


YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, “Gücün biraz orantısız olduğunu düşünüyorum. Gerçi normal bir durum olsaydı, öğrenciler kimseyi rahatsız etmeyip, sadece protesto edip, polise saldırmasalardı belki bu kadar sert müdahale olmayacaktı” dedi.
NTV’ye konuşan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, haftasonu yapılan protestolarda yaşanan polis şiddetiyle ilgili “Gücün biraz orantısız olduğunu düşünüyorum. Gerçi normal bir durum olsaydı, öğrenciler kimseyi rahatsız etmeyip, sadece protesto edip, polise saldırmasalardı belki bu kadar sert müdahale olmayacaktı. Ne öğrencilerimiz ne kadar ileri gideceklerini biliyorlar ne de polisimiz ne kadar şiddet uygulayacağını biliyor” dedi.
Özcan, kendisinin öğrencilik yıllarında bu şekil protestolar yaptıklarını ve polisle çatıştıklarını kaydetti. YÖK Başkanı kendisini en çok üzenin öğrencilerin hala 30 yıl önceki metodlarla protesto ve gösteri yapması olduğunu söyledi.
Öğrenciler haftasonu hiçbir şekilde şiddet kullanmamış, ancak polislerin saldırısına uğramış olmalarına rağmen Özcan, “medeni ve çağdaş yöntemler varken sokaklarda polisle çatışıp, insanlara zarar vermenin hoş olmadığını” söyledi.

Özcan kendilerinin öğrencilerin şikayetlerini söylemeleri için Londra’daki Hyde Park benzeri yerler yaptıklarını ancak buraların öğrenciler tarafından hoş karşılanmadığını ve öğrencilerin okulun merkezinde, medyanın da önünde gösterilerini yapmak istediğini anlattı.

“Hyde Park gibi yerler yaptık, hâlâ…”
“Kopya çekenler atanamadı”
İptal edilen KPSS’de 120 net yapan kopyacıların, girdikleri ikinci sınavda aldıkları puanlarla atandıkları iddiasıyla ilgili olarak Özcan “Kopya çeken hiçbir kişi atanmadı. 120 soruya doğru yanıt verenler sınava gelmedi” dedi.
Özcan, Her imtihanda bir kaç öğrenci kopya çekebilir. Benim ilgilendiğim sistematik kopya çekenler. Yakalanmalarını çok istiyorum. Adelet gecikince adalet olmaktan çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.