18 Ocak 2011 Salı

Galatasaray'a hakaret yağdı!

Arena’daki protestoyu bahane eden AKP’liler sarı kırmızılı camia için ağır sözler sarfediyor.

Cimbom taraftarı ise ‘Bizi yem etti’ dedikleri Başkan Polat’a öfkeli “Nankör, kahpe ve şerefsiz”

Merhum başkanlarına sahip çıkan G.Saray taraftarı AKP’nin hedefinde. Başbakan’a şirin görünme yarışındaki partililer camia için ‘Nankör’, ‘Kahpe’, ‘Şerefsiz’ hakaretlerini sarfediyor.

“Geri zekalı, kuş beyinliler”

Egemen Bağış’ın müşaviri Ekrem Serim’in, “Böyle şerefsizlik olmaz. Geri zekalı, kuş beyinliler. Kim yaptı lan o stadı size?” gibi tahrik edici ifadeleri camiayı ayağa kaldırdı.

Önce hakir gördüler sonra hakaret ettiler!

TT Arena’nın açılışında, TOKİ Başkanı Bayraktar’ın, “Özhan Canaydın’ın karşımıza gelip naif ve sessiz sedasız duruşu dün gibi aklımda” sözlerine Galatasaraylı taraftarların tepki göstermesi AKP’lilerin uslübunu ağırlaştırdı.

Galatasaray Kulübü’nü hakir gören, aldığı tepki sonucu da hakaret bombardımanına başlayan AKP, söylemlerini dün ağırlaştırarak sürdürdü. TT Arena’nın açılışında TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın, “Galatasaray yönetimi Ali Sami Yen ile ilgili kiracılık yükümlülüklerini yerine getiremeyince bize geldi. Özhan Canaydın’ın karşımıza gelip naif ve sessiz sedasız duruşu dün gibi aklımda” sözleri TT Arena’nın açılış törenine gelen Galatasaraylı taraftarları adeta çıldırttı. Vefat eden başkanlarına Bayraktar’ın yakıştırdığı uslüba sinirlenen sarı-kırmızılı taraftarlar, ıslıkla protestoya başladı ve AKP’liler’in stattan ayrılmalarına yol açtı.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Arena’yı terk etmesiyle birlikte AKP’li devlet erkanı, Galatasaray taraftarlarına hakaret yağdırmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Spor A.Ş.’nin Genel Müdür Yardımcısı Selim Terzi, twitter’daki hesabından G.Saraylı taraftarlar için çok ağır ifadeler kullandı. Terzi, “Galatasaraylılığımdan utanıyorum. Başbakanı, TT Arena’da yuhalayanların babaları belli değildir, buna eminim. Şerefsizler yuhalayan kahpe GS taraftarı” diye yazdı. Selim Terzi bu ifadelerinin basına yansıması üzerine twitter hesabını kapattı.

Kuş beyinliler

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a bağlı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Müşaviri Yasin Ekrem Serim de, sarı-kırmızılı taraftarlara hakaret etti. Serim, “Böyle bir şerefsizlik yok. Nankörsünüz... Kimin sayesinde o statta maç izliyorsunuz? Kim yaptı lan o stadı size. Geri zekalı, kuş beyinliler” ifadelerini kullandı. Yasin Ekrem Serim de, Selim Terzi gibi hesabını kapatarak twitter’dan ayrıldı.

4. ‘Mesut Bey’ vakası!

Geçmiş yıllarda spor-siyaset ilişkisi kadar, spor-siyaset restleşmesi de gündeme geldi. 12 Mart 1997’de Beşiktaş ile Trabzon arasında oynanan Başbakanlık Kupası maçında Necmettin Erbakan’a tribünler tepki gösterdi. Stadı terk eden Başbakan ertesi sabah MGK bildirisinin ön metnine imza attı. Galatasaraylı Başbakan Mesut Yılmaz için 2002-2003 sezonunda Fenerbahçeli taraftarlar “Sandıkta görüşürüz Mesut Bey” pankartı açtı ve sonrasında da Yılmaz siyasi kariyerinde büyük kayıp yaşadı.

Trabzon’u kaybettiler

Benzer bir sandık tepkisini Trabzonspor taraftarı Fenerbahçeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gösterdi ve 2004 yerel seçimlerinde AKP, Trabzon’da CHP’ye geçildi. Bugün de aynı tablo ortaya çıktı. İnternet sitelerine görüş bildiren Galatasaray taraftarlarının büyük çoğunluğu AKP’ye “sandıkta görüşürüz” mesajı bırakmaya başladı.

Erdoğan Ali Sami Yen’e de sahip çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şam ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Erdoğan, “Ali Sami Yen Stadı, Galatasaray’a kullanım hakkı verilmiş olan bir stattır, Galatasaray Kulübü’nün değildir, devletindir, milletindir ve böyle bir kullanım tahsisi yapılmıştır. Şimdi bizler Seyrantepe’yi yaparken devlet olarak onu da tabi ki değerlendireceğiz” dedi. Şölene dönüştürmek istedikleri açılışın protestolarla gölgelendiğini belirten Erdoğan, “Böyle bir tabloyla karşılaşmak bizleri üzmüştür” diye konuştu.

Galatasaray başkansız kalmaz

Sarı-kırmızılı camianın önde gelen isimlerinden Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, yaşanan olayların baş sorumlusunun Adnan Polat olduğunu belirtti. Adnan Polat’ın başkan seçilmesinde etkili olan Kıraç şunları söyledi: “Gerçekten camiamız adına büyük üzüntü verici bir olay yaşandı. Ben kendi adıma Recep Tayyip Erdoğan’dan özür diliyorum. Başkan Polat olayların birinci derecede sorumlusudur. Eğer istifa ederse Galatasaray başkansız ve yönetimsiz kalmaz.” İnan Kıraç, “Polat’ı desteklediğinize pişman mısınız” şeklindeki soruya ise bir süre durakladıktan sonra “Çok zor bir soru” diyerek, pişman değilim yorumu yapmaması dikkati çekti.

Köktürk’den soru önergesi

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Galatasaray’ın yeni stadı Türk Telekom Arena’nın açılış törenlerinde protesto edilen Başbakan’ın, “Seyrantepe Stadı’nın A’dan Z’ye yapımında Gayatasaray Kulübü’nün bir Allah kuruşu yoktur” dediğini hatırlatan Köktürk, “Stat inşaat harcamaları; çoluğunuzun çocuğunuzun nafakasından kesilerek şahsi servetinizden mi, yoksa AKP’nin devletten aldığı hazine yardımlarının TOKİ’ye aktarılmasıyla mı yapılmıştır?” dedi.

Bu sözler çok tartışılır

* Ahmet Davutoğlu (Dışişleri Bakanı): Fenerbahçe, ABD Başkanı Barack Obama gibi starlardan oluşan bir takım tercih ediyor. Oysa Galatasaray ABD’deki neo-conlar gibi alttan yetiştirip ekip oluşturuyor.

* Taner Yıldız (Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı) Cumartesi gününe kadar Galatasaraylıydım. Şu anda taraftarlığımı askıya almış izliyorum.

* Faruk Çelik (Devlet Bakanı): Vefasızlığı Galatasaray Kulübü’ne yakıştıramıyoruz.

* Egemen Bağış (Devlet Bakanı): Galatasaray’a, ülkemize ve İstanbul’a böyle muazzam bir tesis kazandıran emektarlara nankorlük yapanlar utansın.

* Suat Kılıç (Samsun Milletvekili): Tepki koyanlar orada maç da izlemesinler bakalım... Sefillik ve acizlik bu olsa gerek! 100’lerce trilyon harcandı o stadyum için. Rüya bir proje gerçekleşti başbakan sayesinde. İdraktan mahrum sefillere yazıklar olsun!

* Edibe Sözen (İstanbul Milletvekili): Asla Galatasaraylı olmayacağım, olmadım da... Başbakan olmasa o stat yapılamazdı.

Muhalefet ne dedi?

* CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Bu ülkenin başbakanının toplumun önünde, hele hele uluslararası ortamlarda kendi vatandaşları tarafından ıslıklanır hale gelmesinden hepimiz rahatsızız... Böyle bir ortamın ülkemize yararı olmaz... Umarım Ömer Seyfettin’in “Diyet” isimli hikayesini de hiç aklından çıkarmaz... Biz bu konuda polemik istemiyoruz ve kendisine yardımcı olmaya hazırız.”

* DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit: “Halkın vergileriyle yapılan stadı Başbakan kendi cebinden para vererek yaptırmış gibi davranmakla kalmamış, bir de hak iddia edip alkış alamadığı için vatandaşa sitemde bulunmuştur. Stadı Başbakan kendi cebinden para vererek yaptırmadı.”

* Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan: Başbakan tepki göreceğini bildiği halde neden Arena’ya gitmiştir? Acaba istihbarat zafiyeti bu alanda da mı ortaya çıkmıştır? Yoksa bilerek ve isteyerek ’protesto’ gören Başbakan burada da mı ’mağdur’ rolü yapacaktır?

Twitter’da Polat isyanı

Galatasaray’ın yeni stadı Türk Telekom Arena’nın açılışında yaşanan olayların yankıları sürerken internette Galatasaray taraftarları seslerini yükseltmeye başladı. Twitter’da sarı-Kırmızılı taraftarlar Başkan Adnan Polat’a şöyle tepki gösterdi:

* Galatasaray Başkanı Adnan Polat 300-500 kişi yuhaladı diyor;

Demek ki statta akustik çok çok iyi.

* Polat’tan sınıf başkanı bile olmaz; istifa.

* Adnan Polat gibi başkanı olan takımı tutmaktan utanıyorum.

* Galatasaray taraftarının yuhalaması ne kadar yanlışsa, Adnan Polat’ın hepsini yakalayacağız demesi de o kadar yanlış.

* En büyük transfer, Polat’ın gittiği gündür.

* Sen istifa edene kadar GSTV, GS Bonus haklarımı donduruyorum.

* Konuşma artık Polat istifa et.

Belki onu becerirsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.