8 Ocak 2011 Cumartesi

'Jaguar tartışması' sürüyor

Cumhurbaşkanı Gül'ün 11 üniversitenin 14 temsilcisine verdiği yemeğe jaguar marka araç ile gelinmesi tartışma konusu oldu. Köşk'teki yemeği protesto ederken Gül tarafından Köşk'e çağrılan, ancak aralarında topladıkları parayla taksiye binebilen öğrencilerden Mustafa Kaya, Cumhurbaşkanı'na bir rapor sunacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ankara’daki öğrenci temsilcilerine verdiği yemeğe öğrencilerin lüks araçları damga vurdu. Yemeğe jaguar marka aracıyla gelen Bilkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Alper Yasin Altınel, “Maddi durumumuz iyi diye durumu kötü olan arkadaşlarımızın sorunlarını dile getiremeyeceğimizi düşünmek komik” dedi. Köşk’e taksiyle çıkan, ancak Gül ile görüşemeden ayrılan Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, “Öğrenci sorunlarını jaguar ile gezenler bilmez. Harç parası dahi bulamayanlar bilir” diye konuştu.
Mustafa Kaya: Başta harçlar çok sorunumuz var
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önceki gün Ankara’daki 11 üniversitenin 14 temsilcisine verdiği yemeğe jaguar marka araç ile gelinmesi tartışma konusu oldu. Köşk’teki yemeği protesto ederken Cumhurbaşkanı Gül tarafından Köşk’e çağrılan, ancak aralarında topladıkları parayla taksiye binebilen öğrencilerden Mustafa Kaya, “Cumhurbaşkanına bir rapor sunacağız. Gençliğin sorunlarını içeren bir kurultay toplayacağız. Bunun Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılmasını isteyeceğiz. Cumhurbaşkanı da orada bulunsun, gençlerin sorunlarını ilk elden dinleyebilsin. Bizim en öncelikli talebimiz üniversite özerkliğine müdahalenin son bulmasıdır. Üniversitelerdeki gerici yapılaşma, harçların yüksek oluşu, ödeyemeyen arkadaşlarımızın durumu, yurtlar. Bizim sorunlarımız bunlar” dedi.


Alper Yasin: Biz öğrencilerin tarafındayız
Toplantıya jaguarla gelerek dikkatleri üzerine çeken Bilkent Üniversitesi öğrenci temsilcisi Alper Yasin Altınel de, araba konusunun tartışılmasından rahatsız olduğunu ifade ederek, “Önemli olan araba değil, bizim ne söylediğimiz. Maddi durumum iyi diye öğrenci sorunlarından anlamıyor muyuz? Ben buna ekonomik sınıf ayrımcılığı derim. Kimse ayrımcılık yapmamalı. Biz herkesle sofraya otururuz. Maddi durumu iyi olan bir insan maddi durumu iyi olmayan bir öğrencinin derdinden anlayamaz mı? Öğrencilerin bu kadar derdi varken benim jaguarımıın konu edilmesi komiğimize gitti. Biz öğrencilerin tarafındayız ne iktidarın ne muhalafetin ne de başka bir yapılanmanın” dedi.
Altınel, Çankaya’daki görüşmenin daha önce yaşanmadığını ve sorunların dile getirilmesinde bir şans olduğunu söyledi. Sorunlarını aktardıklarını anlatan Altınel, “YÖK Başkanı’nın Köşk’e gitmesi bizi ümitlendirdi” diye konuştu. Altınel’in babasının doktor olduğu ve Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde de özel bir tıp merkezinin bulunduğu öğrenildi. Altınel’in başkanlığını yürüttüğü Öğrenci Konseyi’nin genel sekreterliğini YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın oğlu İzzet Kaan Özcan yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.