20 Ocak 2011 Perşembe

Katletmek serbest, ıslıklamak yasak!


Hizbullah'a ait Mustazaf-Der Genel Başkanı ve Hizbullah davası avukatı olan Hüseyin Yılmaz Gonca Kuriş'i neden öldürdüklerini anlattı. Bu kişi Meclis'e girme planlarını anlatırken, Başbakan Erdoğan'ı ıslıkladığı için Galatasaray taraftarlarının terörle mücadele şubesi tarafından sorgulanması gündemde.
Bugün gazetelerde yer alan iki haber Türkiye'nin AKP eliyle nasıl bir ülke haline getirildiğini gösteriyor. Bir haberde, Hizbullah avukatı ve örgüte ait Mustazaf-Der Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, Gonca Kuriş'i nasıl ve neden katlettiklerini ve Meclis'e girme planlarını anlatırken, diğer haberde, Başbakan Erdoğan'ı ıslıklayan Galatasaray taraftarlarının İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından arandığı yazıyor. Ve ayrıca Başbakan Erdoğan'ı ıslıkla ve yuhalayarak protesto eden bazı Galatasaray taraftarlarının terörle mücadele şubesi tarafından sorgulanmasının gündemde olduğu belirtiliyor.
Hizbullah: Biz katiliz, biz Meclis'e gireceğiz!

Devlet tarafından beslendiği artık kesin olarak bilinen Hizbullah'ın avukatı Hüseyin Yılmaz, CNN Türk muhabiri Göksel Göksu'ya Gonca Kuriş'i neden öldürdüklerini şöyle anlattı: "Özel Harp'çiydi, İslamı sulandırmaya çalışıyordu, cezalandırıldı."
AKP'li yılların ruhunu ve dilini yakalamış görünen Hizbullah'ın avukatı, “Hizbullah’ın kendisine biçtiği misyon toplumdaki yozlaşmanın önüne geçmek ve toplumu ıslah etmek mi?" sorusuna şöyle yanıt veriyor: “Misyonu vardı tabi. Hizbullah ne yaptı? Fuhuş yapanlara yöneldi. Sokak aralarında fuhuş yapan kadınları tehdit etti, devam edenleri kendi deyimiyle bir şekilde cezalandırdı, bıçakladı. Hırsızlık çetelerinin ele başılarını da. Sebebi de şu. Camilere gelen çocukları cami önlerinden alıp çetelerine dahil etmek için zorluyor ve camiye gitmelerini engellemeye çalışıyor. Böyle yaptığı için bu şebekeler uyarılmış, buna rağmen bu işi devam ettiren şebekelerin ele başılarını bu dönemde Hizbullah, birkaç saldırı da onlara oldu.”
Eli kanlı örgüt bölgede yıllardır rahat rahat sürdürdüğü faaliyetlerini de anlatıyor. Dernek faaliyetleri, dershaneleri, kur'an kursları ile Hizbullah "özgürce" örgütleniyor.
Son olarak ise, Hizbullah avukatı Meclis'e girme planlarını anlatıyor.
Islıklayanlar tek tek aranıyor!
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün, Cumartesi günü TT Arena Stadyumu'nda Başbakan Erdoğan ve diğer AKP'lileri protesto eden kişileri belirlemek için çalışmalara başladığı açıklandı. Polisin eldeki video kayıtlarını incelediği, protestoyu başlatan grup ya da kişilerin bu görüntülerden tespit edip yakalanacağı belirtildi.
Şişli Cumhuriyet Savcılığı’ndan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen talimat yazısı ile protestoyu başlatan kişilerin yada grupların belirlenerek yakalanmaları istendi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, soruşturma kapsamında ilk olarak Galatasaray kulubü tarafından hangi firmalara ne kadar bilet verdiklerinin listesini istedi. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından listelerin alınmasının ardından açılış sırasında öncelikle "Ultraslanlar", "Tek Yumruk" gibi taraftar guruplarının stadyumun neresinde oturduğunun listesi çıkarılacak. Daha sonraki aşamada daveteyi alan firmaların bunları kime dağıttığı öğrenilecek.
Soruşturmada Galatasaray’lı kongre üyeleri de incelemeye alındı. Bu amaçla Galatasaray kulübünden kongre üyelerinin adres ve telefonları istendi. Yaklaşık 13 bin bilet verilen kongre üyeleri ile tek tek konuşularak kimleri stadyuma davet ettiklerinin sorulacağı öğrenildi.
Yetkililer savcılık talimatıyla başlatılan soruşturmada öncelikle olayın organize bir hareket olup olmadığının araştırılacağını, daha sonra protestoyu başlatan ve katılan kişilerin Emniyet Müdürlüğü’ne davet edilerek ifadelerinin alınacağını söylediler. Bu kişilerin gözaltına alınıp alınmayacağının Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından verilecek talimata göre belli olacağı öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.