26 Ocak 2013 Cumartesi

Anonymous hackledi, ABD'yi tehdit etti

Uluslararası hacker örgütü Anonymous, internet eylemcisi Aaron Swartz için ABD Hüküm Giyme Komisyonu'nu hackledi. Hacker grubu, ABD Adalet Bakanlığı'nı tehdit ederek, "Adalet Bakanlığı'na sızıntının ne demek olduğunu göstermenin zamanı geldi" dedi. 

ABD'ye karşı yaptığı saldırılarla isminden söz ettiren uluslararası hacker grubu Anonymous, ABD Hüküm Giyme Komisyonu'nun internet sitesini hackledi. Bu komisyon, geçtiğimiz günlerde intihar ettiği iddia edilen internet eylemcisi Aaron Swartz'ı 50 yıl hapis cezası ile tehdit ediyordu.


Sitenin anasayfasına bir video koyan hackerlar, "Dünyadaki yurttaşlara" başlıklı bildirilerinde, Swartz'ın ölümünün "bardağı taşıran son damla" olduğunu söylerken, "İki hafta önce bugün Aaron Swartz öldürüldü. Öldürüldü, çünkü imkansız bir seçimle karşı karşıya kaldı.

Öldürüldü, çünkü asla kazanamayacağı bir oyunu oynamaya zorlandı - kazanma hamlesinin yalnızca oynamamak olduğu bir oyun" dedi.

Anonymous, ABD Adalet Bakanlığı'nı ve ilgili kurumları, yasal reformlar yapılmadığı takdirde ellerindeki gizli belgeleri yayınlamakla tehdit etti.

Daha önce DDoS saldırısıyla elde ettikleri gizli bilgileri bugünden başlamak üzere temas edeceği bir medya kuruluşuna parça parça vereceğini söyleyen grup, belgelerin saldırgan yasalarla ilgili olduğunu düşündüğü kişilere zarar vereceğini de söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.