26 Ocak 2013 Cumartesi

Yine kaçak Türk silahı

Yemen’de yine Türkiye’den gönderilen 3 binden fazla silah ele geçirildi. Silahların 115’i Türk yapımı..

Yemen’de yine Türkiye’den giden kaçak silahlar ele geçirildi. Yetkililer, ülkenin güneyindeki Aden liman kentinde 3 bin 780 otomatik tüfek ele geçirildiğini, bunlardan 115’inin Türk yapımı T14 tipi tüfek olduğunu duyurdular.

Resmi haber ajansı Saba’nın haberine göre, Aden gümrük müdürü Muhammed Zumam, silahların, üzerinde plastik ev eşyası yazan bir konteynırda bulunduğunu söyledi.

Zumam, silahların 16 Kasım’da Aden’e vardığının tespit edildiğini de bildirdi ancak yükün alıcısı ya da göndereni hakkında bilgi vermedi. Aden limanında, geçen kasım ayının başlarında da yine Türkiye’den gönderilen, bisküvi kutularına saklanmış silahlar bulunmuştu.

Bunun üzerine Ankara’dan yapılan açıklamada, Yemen’e silah gönderilmesine izin verilmesinin söz konusu olmadığı, “çatışma riskinin yüksek olduğu ülkelere böyle bir sevkıyatın onaylanmasının düşünülemeyeceği” belirtilmişti. Ankara konunun soruşturulduğunu duyururken, silahların ABD tarafından Yemen’e gönderilmeye çalışıldığı öne sürülmüştü.

Yemen’in doğusunda ve güneyinde Arap Yarımadası’ndaki El Kaide örgütü tarafından saldırılar düzenleniyor. Saldırılar, 2011’de eski Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in devrilmesine yol açan ayaklanmanın ardından arttı.

Bu arada, Saba ajansı, geçen yıl Amerikan insansız hava aracıyla düzenlenen bir saldırıda yaralanan El Kaide’nin Yemen’deki 2 numaralı adamı Said el Şihri’nin dün öldüğünü duyurdu. Suudi Arabistanlı olan El Şihri, Afganistan’da savaşmış ve ABD’nin Guantanamo esir kampında 6 yıl kalmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.