25 Aralık 2010 Cumartesi

Bakan ruhsatsız eğitim köyünü açtı!


Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ruhsatı olmayan Evrensel Matematik Köyü’nün açılışını yaptı. Yetmedi, ardından bir de köfteci dükkanı açtı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere ücretsiz bilgisayar dağıtımı programına katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün, ruhsatı hazır olmayan Evrensel Matematik Köyü’nün açılışını, ‘’evrakları eksikmiş ama gelmişken açalım’’ diyerek yapması eleştiriliyor.
Anımsatıldı, ama…
Nihat Ergün, Yahya Kaptan Şehit Ergin Köcü Caddesi'nde Yavuz ve Şükran Yusufeli Çelik tarafından işletilecek Evrensel Matematik Köyü’nün açılışına katıldı. Açılışta bilgi alan Ergün, bir yöneticinin ruhsatı aldıklarını ama devir teslim işlemi nedeniyle birkaç evrakta eksik olduğu ve bugüne yetişmediğini söylemesi üzerine, "Madem birkaç evrak eksik, gelmişken açalım” diyerek kurdelayı kesti.
Bu tavır, kentte diğer siyasi partiler ve bazı vatandaşlarca eleştiriliyor. Bir dönümdeki 350 metrekarelik eğitim binasında hizmet verecek olan 100 öğrencili matematik köyünde dinlenme bahçeleri, kamelyaları ve otopark bulunuyor.

Tören ve köfteci açılışı
Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere ücretsiz bilgisayar dağıtımı programına da katılan Bakan Ergün, daha sonra bir köfteci dükkanını açtı. 45 yıldır Bekirdere’de köftecilik yapan Selman Çalışkan’ın 28 Haziran Mahallesi Kocatürk Geçidi’ndeki yeni yerinin açılışını yapan Ergün’e, CHP’liler de eşlik etti.
Gazetecilerin, Güney Koreli firma Posco’nun Uzunçiftlik'te kuracağı fabrika hakkında soru yönelttiği Ergün, yer konusunda net bir şey olmadığını, OSB’ler dışında fabrika kurulmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.