30 Aralık 2010 Perşembe

BÜLENT UYGUN NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR

Tersköşe yazarı Cem Unutmuş, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un: "Futbolcularım ne zaman Nadide Sultan'a ne zaman da Eyüp Sultan'a gitmek gerektiğini bilecek" açıklamasını eleştiren bir yazı kaleme aldı. Unutmuş, açıklamanın Uygun'un eşinin tarihi eser kaçakçılığından gözaltına alınmasıyla aynı güne denk gelmesine dikkat çekti.
İşte Unutmuş'un kaleminden Bülent Uygun: 
Bülent Uygun takiyye yapmaya devam ediyor. Kendisiyle yapılmış bir röportajda Bülent Uygun tekrar boyundan büyük bir gaf yaptı. “Futbolcularım ne zaman Nadide Sultan’a ne zaman Eyüp Sultan’a gideceğini bilecek” söylemiyle tepki uyandıran, menajerlik şirketi ve birçok kirli işle bağlantılı olduğu sezon oynanırken Futbol Federasyonu'nca soruşturulan Bülent Uygun büyük tepkiler almaya devam ediyor. Ülke tarihinin etik kuruluna sevk edilen ilk teknik direktörü olma ünvanına erişen Uygun, Eskişehir'den esmeye devam ediyor.

Ülkemizdeki samimi müslüman kardeşlerimizin dahi esefle kınadığı işlere imza atan Bülent Uygun’un karakteristik özelliklerinde kendisini sürekli gündeme taşımak hevesi var, kullanılsa bile böyle bir saplantıya sahip. Sürekli gündemde olmak ve adını konuşulur hale getirmek için arkasında bulunan Sedat Peker bağlantılı Refleks menajerlik şirketi ve geçtiğimiz sene bir poşet dolusu para ile yapılan ihbar sonucu yakalanan otobüsten dolayı ifade verirken hep direklerden döndü. Menajerlik yaptığı belgelendi ve yine adalet işlemedi, komik cezalarla işin içerisinden çıktı. Sürekli kullanıldı ve kendisine zarar verdi.
Peki ya neden böyle bir takiyye yapma ihtiyacı duyuyor sürekli Bülent Uygun? Geçmişte “İstanbul’da Laila varsa Sivas’ta lailaheillallah var" söylemiyle bir anda tepkileri üzerine çeken teknik adam Bülent Uygun, Bucaspor’da teknik direktörlük görevine getirildiğinde sürekli olarak bazı söylemlerde bulunmaya devam etti. Yakın çevresine “ben sarhoş taraftar istemem” diyerek telkinlerde bulunan Uygun, İzmir’de büyük tepkiler gördü. İzmir’den kaçmasının bir sebebi de kendisini kabul etmeyen Bucaspor taraftarlarının duyduğu rahatsızlıklardır. Mevlana’nın birçok söylemini ağzına alarak din ile sporu kaynaştırmak için kapıları aralayan Uygun, Bucaspor’a ilk geldiği ve imza attığı gün Mevlana'nın “dün dünde kalmıştır, artık yeni birşeyler söylemek lazım” söylemi ile medyaya taşındı. Ancak, İzmir’de bu dini söylemleri ve Mevlana alıntıları ile prim yapamadı.
EŞİ TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞINDAN YAKALANDI
En son yaptığı gafı farklı bir amaçla bilinçli olarak söylediğinin de altını hemen çizelim. Bir süredir eşinden ayrı yaşayan Uygun, bu takiyyeyi yaparken eşi Bursa’da tarihi eser kaçakçılığından gözaltına alınmıştı. Bu haberle üzerine çekeceği tepkilerden çekinen Uygun hedef şaşırtmak için bir şeyler üretmeliydi ve şöyle söyledi: "Futbolcularım ne zaman Nadide Sultan'a ne zaman da Eyüp Sultan'a gitmek gerektiğini bilecek". Söylediklerinde tepki çeken sözler öylesine bilinçliceydi ki, röportajı yapan medya organları haberin izlenmesi ve okunması için “Uygundan İkinci Bomba” şeklinde manşetlerine taşıdı. Sizinle röportaj yapacaklar ve sizi bu söylemlerle manşete taşıyacaklar, inanın hiç inandırıcı değil! Öylesine akıl dolu ve profesyonelce amatörlükler ki bu hareketler, artık Uygun’un eşine mi, kızına mı neyine acıyacağımızı şaşırdık. Sizce bir bayan nasıl bu kadar cürretkar olabilir ve tarihi eser kaçakçılığı şebekesine bulaşabilir?
Ülke böylesi facia üreten ve içi boş söylemlerle futbola bırakın siyaseti, dini bir şekilde dahil etmeye ısrarla çalışan kişilerden umarız bir an önce salimen temizlenir. Adını duydukça, görüntüsü ve resmini gördükçe ülke futbolunun gerçek yüzünü görüyorum sürekli Uygun’un kendisinde. Sevecen ve gülerek gemilerini yürüten kaptanlar arasında. Ümmetçi futbol zihniyetinin türetilmek istenilen kahramanlarından gelecekte tarihsel dipnotlarında verilecek isimler arasında Hakan Şükür gibi, Emre Belözoğlu gibi, Arif Erdem gibi cemaate yakın ve kol kola isimlerden yaratılacak ve çocuklara 50 yıl sonra anlatılacak öncü don kişotlardan birisi olacak Bülent Uygun. Sanıyoruz hayallerinde böyle bir durum var. Sormadan edemeyeceğim ülke futbolundaki imamlardan birisi Uygun mudur acaba?
Bülent Uygun ülke futbolunun Sakaryalı grubunun içerisindeki baş örtüsü sorunudur, türban meselesidir, istismara açık ülke futbolunun son gününe kadar tartışılacak kapılarını açmaya, gündeme getirmeye çırpınan kişilerden birisidir.
Nadide Sultan hayat kadını mı? Ya da Nadide Hanım’ı dinlemek ve konserine gitmek ile Eyüp Sultan arasında ne gibi bir bağ var? Nadide Hanım’ı dinlemek günah mı, kafirlik mi? Nadide Sultan acaba bu söylemlere ne gibi bir tepki verecek?
Bülent Uygun’a soralım, peki ya Nadide Sultan, Eyüp Sultan’a giderse ne olacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.