30 Aralık 2010 Perşembe

YALÇIN KÜÇÜK İLE BAŞBAKAN ERDOĞAN ÜSKÜDAR'DA BULUŞUYOR

Başbakan Tayyip Erdoğan, Prof.Dr. Yalçın Küçük’e altıncı davasını açmak için savcılığa başvurdu. Davanın konusu yine Küçük'ün "sara" iddiası. Başbakan bu ifadeyi hakaret kabul ederek yine dava açtı. Ancak bu seferki davanın bir farkı var. Başbakan Erdoğan, bugüne kadar "tazminat davası" açarken, bu sefer "ceza davası" açtı. Erdoğan adına dört avukat tarafından yapılan başvuruda, Caligula-Saralı Cumhur kitabı için ceza talep edildi.

Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı tarafından “soruşturma no: 2010/9532” numara ile kayda alınan başvuruda, Erdoğan Yalçın Küçük hakkında hapis cezası istedi: ”Sayın Başbakanımız sara hastası olduğu iddiasıyla her hangi bir tıbbi rapor ve belge olmaksızın, aşağılayıcı söylemler içeren ve kendisinin başbakanlık yapmaya muktedir olmadığını ileri süren hakaretlerle dolu ‘Saralı Cumhur’ kitabı yazılmış ve yayınlanmıştır.” 2007 yılının Mart ayında çıkan kitap için Başbakan Erdoğan daha önce Yalçın Küçük’e karşı dava açmış ancak davayı kaybetmişti. Mahkemenin kararı Yargıtay Dördüncü Hukuk Dairesi tarafından onanmıştı. Ancak Başbakan Erdoğan aynı kitaba bu kez Üsküdar'da ikinci kez dava açtı.
Başbakan Erdoğan'ın genellikle Ankara’da veya İstanbul mahkemelerinde tazminat davası açarken, ilk defa Üsküdar’da ilçe-mahkemesine başvurması dikkat çekti. Pekçok davada tazminat talep eden, Küçük'e de daha önce beş kez tazminat davası açan Erdoğan bu kez hapis cezası için dava açtı.
Yalçın Küçük, sara iddiasıyla açılan beşinci davanın 16 Aralık 2010 tarihli celsesinde, 13 Asliye Hukuk Mahkemesi’ne şöyle savunma yapmıştı: ”Böyle olmasına rağmen bu sonuncu davanın açılmasını, yargının bağımsızlığını yitirmesine bağlamak zorundayım. ‘Referandum’ sonuna yakın bir zamanda açılmıştır, sonuçtan emindiler ve Mahkemeniz’in bağımsız karar vermeyeceği ve Yargıtay’ın değiştirilmesine kadar davanın uzatılacağı değerlendirmesini yaptıklarını düşünmek durumundayım. Tabii yanılmış olmak tercihimdir.
...Bütün bunlar bir araya getirildiğinde Tayyip Beyefendi’nin beşinci defa dava açmasını, sadece ve sadece yargının bağımsızlığını kaybederek hukuka aykırı karar verebilecek bir duruma geldiği yargısına bağlamak kaçınılmaz olmaktadır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.