27 Aralık 2010 Pazartesi

'Koca adamlar' bir olup liselilere saldırdı


İstanbul Sarıyer'deki Behçet Kemal Çağlar Lisesi'nde kantin fiyatlarının indirilmesi için boykot yapan öğrencilere önce okul yönetimi ve kantin sahibi, sonra da polis saldırdı.
Okullarda yıllardır var olan ve bizzat okul yönetimleri tarafından uygulanan şiddete polis terörü eklendi. 2007 yılında AKP hükümeti tarafından başlatılan 'Okul güvenliği' projesi kapsamında okul yönetimleri ile polisin ortak çalışması sonucunda akıllara durgunluk veren 'devlet şiddeti' örnekleri yaşanmaya başladı. Bugün İstanbul Sarıyer'deki Behçet Kemal Çağlar Lisesi'nde yaşananlar durumun vehametini bir kez daha ortaya koydu.
Kantin fiyatlarının düşürülmesini istediler...Sarıyer Behçet Kemal Çağlar Lisesi’nde kantin fiyatlarına yapılan zam nedeniyle öğrenciler, kantini boykot kampanyası başlattılar. Cuma günü okul çıkışında arkadaşlarına dağıttıkları bildirilerle boykotu haber veren öğrenciler, Pazartesi sabahı okulda kurdukları masada simit, poğaça dağıtarak kantin boykotunu başlattılar.
Kantinci ve okul yönetimi birlikte saldırdı...Ancak önce okul yönetimi, öğrencilere müdahale etti. Müdür Yalçın Özügürler, öğrencilerin simit ve poğaça dağıttıkları masayı devirirken, yönetimdeki diğer öğretmenler ve kantinci öğrencileri hırpaladılar ve ailelerini okula çağırdılar.

Polis ekipleri okula girdi...Bu sırada okula iki polis otosuyla 10 kadar üniformalı polis girdi. Polisler uzun süre okulda kalarak yönetimle görüştüler. Polis ve okul yönetimi velileri 'çocuklarınızı okuldan atarız' diye tehdit ettiler.
Okula gelen velilerden bazıları yönetime ve polise sert tepki göstererek, çocuklarının kantin fiyatlarının düşürülmesini istedikleri için dayak yemelerinin kabul edilemez olduğunu belirttiler.
Polis okul kapısı önünde öğrencileri yakaladı!Öğle tenefüsünde boykot kampanyasını yürüten öğrencilerden ikisi okul bahçesinden dışarı çıktılar. Öğrenciler henüz bahçe kapısının önündeyken yanlarına gelen üniformalı polisler bu iki öğrenciyi polis otosuna bindirerek araçta darp ettiler. Dayak yiyen liseliler, Rumelihisarı emniyet şubesine götürüldüler ve burada sorguya çekildiler.
Diğer öğrenciler de arkadaşlarını almak ve onlara destek vermek için toplanarak karakola gittiler.
Liseliler karakolda ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.