15 Aralık 2010 Çarşamba

SUÇU PROTESTO ETMEK

Başbakan Erdoğan, bugün Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun toplantısına katılmak üzere geldiği ODTÜ’de protesto edildi. Protestonun ardından 21 öğrenci polisin sert müdahalesiyle gözaltına alındı.

Peki, ne oldu ODTÜ’de?

Erdoğan, bir üniversiteyi ziyaret etti. Öğrenciler, okulun bir bileşeni olarak toplantıya katılmak ve sözlerini söylemek istedi.

Ancak polis öğrencileri toplantıya almadığı gibi, 21 öğrenci slogan atmasıyla birlikte gözaltına alındı. Bu gözaltıyı gerçekleştiren ise devletin terörle mücadele etmek amacıyla kurduğu özel tim üyeleri.



Bu arada, öğrenciler protestoları sırasında polisin kalkanına sırtlarını dayayarak ''uzun eşek''
oynadı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Gökmen, öğrencilerin gözaltına alınmasını doğru bulmadıklarını ve serbest bırakılmalarını istediklerini söyledi.
Polisin öğrencilere biber gazı sıktığını ifade eden Gökmen, ''Bu şiddeti onaylamıyoruz. Polisin kampüs içinde olmasını doğru bulmuyoruz. Başbakanın buraya gelmesini toplantının burada yapılmasını kışkırtma olarak görüyoruz'' dedi.

ODTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Himmet Şahin, öğrencilerin gözaltı sürecinin ODTÜ'de devam ettiğini belirterek, ''Bu üniversite açılımı mıdır, bunu tekrar sorgulamak gerekiyor. Bugün gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılmalarını talep ediyoruz'' diye konuştu.
O ÖĞRENCİLERDEN SUÇ DUYURUSU

Bu arada; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Aralık'ta rektörlerle yaptığı toplantıyı protesto etmek için İstanbul'a giderken Kurtköy mevkisinde durdurulan bir grup öğrenci, kendilerine müdahale eden polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; öğrenciler, Tuzla Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına vermeden önce adliyenin önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı yapan Umut Tektürk, protesto için İstanbul'a gittikleri sırada polis tarafından ciddi şiddet gördüklerini ifade ederek, ''Bu şiddetin adına işkence diyoruz. Gözaltına alındık, dayak yedik, gözaltında da dayak yemeye ve işkence görmeye devam ettik. Bize yapılan haksızlıkların hesabını hukuki anlamda da sorabilmek için topluca suç duyurusunda bulunuyoruz'' diye konuştu.
Tektürk, bazı basın-yayın kuruluşlarında kendileri hakkında asılsız iddialara yer verildiğini belirterek, bu kuruluşlarla ilgili hukuki girişimde bulunacaklarını söyledi.
Yaklaşık 20 öğrenci, açıklamanın ardından suç duyurusu dilekçelerini savcılığa verdi. Dilekçelerde, Kurtköy mevkisinde öğrencilere müdahale eden polislerin ''işkence'', ''birden fazla kişi tarafından birlikte tehdit'', ''kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'', ''alenen hakaret'', ''zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması'' ve ''görevi kötüye kullanma'' suçlarını işledikleri ileri sürüldü.
Odatv.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.