15 Aralık 2010 Çarşamba

ÜKD: Sıra ODTÜ'de mi?


Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD) yazılı bir açıklama yayınlayarak, bugün Başbakan ve beraberindekileri ODTÜ'de protesto etmek isteyen öğrencilere yapılan müdahaleyi kınadı. ÜKD, tüm ilerici, aydın ve demokratları üniversitelere ve öğrencilere sahip çıkmaya ve onlara destek olmaya çağırdı.
ÜKD, akşam saatlerinde bugün ODTÜ'de Başbakan Tayyip Erdoğan ve beraberindekileri protesto etmek isteyen öğrencilere polisin müdahalesini kınadı.
Yapılan açıklamada, "Bugün sabah saatlerinde (15.12.2010) Tayyip Erdoğan Orta Doğu Teknik Üniverstesi'ne gitti. Haberi alan ODTÜ öğrencileri geleneklerine ve üniversitelerine sahip çıkarak peşinde onlarca polis, çevik kuvvet ve bir o kadar da özel korumasıyla adeta üniversiteyi basmaya gelen Tayyip Erdoğan'ı protesto etmek istediler. Ancak polis, her zamanki gibi, Tayyip Erdoğan’ı ve AKP'yi üniversitelerinde istemeyen öğrencileri susturmaya kalktı. Öğrenciler şiddet gördü ve gözaltına alındılar. Yetmedi, arkadaşlarının akıbetini soran öğrencilere de şiddet uygulandı" denildi.


Birkaç gün önce Ankara Üniversitesi'nden kovulan AKP'nin, bu sefer de ODTÜ özelinde, yine üniversiteleri provoke etmeye kalkıştığı belirtilen açıklamada, "ODTÜ öğrencisi, AKP zihniyetini üniversiteden ve Türkiye'den silmek adına, birkaç gün önce Mülkiyeliler’in gösterdiği tepkiyi bir adım ileri taşımıştır. Üniversitelere yanlarında polis ordusu olmadan giremeyen AKP'li vekillerin üniversiteyi ziyaret heveslerinin, provokasyon ve üniversitelerde topyekün temizlik harekatına girişmekten başka bir mantıklı açıklaması yoktur. Bu tavırlarından dolayı AKP'yi ve Tayyip Erdoğan'ı kınıyoruz" dendi.
Tüm ilerici, aydın ve demokratların üniversitelere ve öğrencilere sahip çıkmaya ve onlara destek olmaya çağrıldığı açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Üniversiteler, orada hakkıyla okuyan emekçi çocuklarınındır, orada insanlık adına çalışma yapan bilim insanlarınındır, her şeyiyle akademiyi var eden tüm üniversite bileşenlerinindir. AKP zihniyetini kabullenmemek, reddetmek üniversitelerimizin en doğal hakkıdır. Üniversitelerimizin bilimin, aydınlığın ve özgürlüğün yeri olmasını istiyoruz. AKP ve Başbakan üniversiteleri ”terbiye etmek” ve “sindirmek” için kullandığı bu provakasyonlara bir son vermeli, üniversitelere polis şiddetini sokmaktan vazgeçmelidir. Gözaltına alınan öğrenciler derhal serbest bırakılmalıdır. Tüm ilerici, aydın ve demokratları üniversitelere ve öğrencilerimize sahip çıkmaya ve onlara destek olmaya çağırıyoruz. Üniversitelerimizde polis şiddetine son vermenin yolu, mücadele etmekten, mücadele edenlere destek vermekten, AKP'nin temsil ettiği hiçbir şeyi kabullenmemekten geçmektedir.
Üniversite Konseyleri Derneği, ülkemizin tüm ilericilerini, aydınlarını bu mücadeleyi büyütmeye çağırmaktadır. Üniversitelerimiz ve öğrencilerimiz üzerimize düşeni yapmak için bize seslenmektedir. Bu çağrıya kulak verelim."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.