3 Ocak 2011 Pazartesi

Emniyet bildirdi, YURT-KUR soruşturma açtı


Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde AKP'li Burhan Kuzu'ya yapılan protesto nedeniyle öğrencilere çok yönlü bir saldırı başlatıldı. Son olarak bir öğrenciye Kuzu'yu protesto ettiği için YURT-KUR tarafından soruşturma açıldı.
AKP tüm kurumlarıyla öğrenciler tarafından protesto edilen Burhan Kuzu'nun öçünü alıyor.
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Aralık ayında, "Türkiye'de Anayasa Sorunu" konulu toplantıda Burhan Kuzu'ya yumurtalı protesto yapılması nedeniyle, Ankara Üniversitesi Coğrafya Bölümü 1. sınıf öğrencisi Tayfun Yıldırım'a YURT-KUR tarafından soruşturma açıldı.
Soruşturma gerekçesinde, Emniyet'ten alınan bilgilere dayanılarak protesto sırasında açılan pankartlar, atılan sloganlar ve taşınan fotoğraflar delil olarak sunuldu.

Yıldırım hakkında, "Milli birlik ve bütünlük duygularını zedeleyici veya bozucu maksatla bayrak ve sembol asmak, kullanmak, marşlar söylemek, açlık grevinde bulunmak, oturma eylemi yapmak, pankart taşımak veya asmak, ideolojik veya politik amaçlı gösteri, toplantı-tören düzenlemek, demeç vermek" suçlamalarıyla hakkında yurttan süresiz çıkarılma cezası ile soruşturma açıldı.
Yıldırım, "Orada demokratik haklarımızı kullandık. Burnu kırılan Miraç benim arkadaşımdı. Ağır suçlamalarla karşı karşıyayım. Şu an yurttan atılmadım. Savunma verdim bir hafta içerisinde sonuçlanacak" dedi.
Tayfun Yıldırım'a gönderilen savunma formunda şunlar yer alıyor:
"08.12.2010 tarihinde Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans salonunda Mülkiyeliler Birliği ve Fakülte öğrencilerinin oluşturduğu Mülkiye Sosyal Araştırma Topluluğu tarafından müştereken 'Türkiye'de Anayasa Sorunu' konulu toplantıya, saat 14.20'de Prof. Dr. Burhan Kuzu'nun salona girmesi ve konuşma yapacağı kürsiye gelişi sırasında salon içerisinde bulunan öğrenci grubu tarafından Prof. Dr. Burhan Kuzu hedef alınarak yoğun bir şekilde yumurta, su dolu pet şişe, konfeti ve ayakkabı atıldığı, sizin de bu öğrenci grubu içerisinde olduğunuzun tespit edildiği Ankara Valililği Emniyet Müdürlüğü'nün ilgili yazısı ile bildirilmiştir.
Ayrıca içinde bulunduğunuz grubun 'AKP Üniversiteden defol- AKP'den hesabı Üniversiteliler soracak-Kuzu Amerikaya Fettullahın Yanına-Üniversiteler bizimdir bizimle özgürleşecek- bebek katili Tayyip Erdoğan' şeklinde yoğun bir şekilde slogan atılarak Prof. Dr. Burhan Kuzu'nun konuşma yapması engellendiği 'Kollektif Yumurta Şenliğine Hoşgeldiniz-Hesap soruyoruz (öğrenci kollektifleri )' ibareli pankart, 'Gelecek biziz, biz değiştireceğiz Gençlik Muhalefeti' ve İstanbul ilinde müdahale sırasında darp edildiği iddia edilen erkek şahsın fotoğrafının bulunduğu dövizlerin de açıldığının görüldüğü ilgili yazıda bildirilmiştir.
Yurt idare yönetmeliğinin 23f maddesi 'Milli birlik ve bütünlük duygularını zedeleyici veya bozucu maksatla bayrak ve sembol asmak, kullanmak, marşlar söylemek, açlık grevinde bulunmak, oturma eylemi yapmak, pankart taşımak veya asmak, ideolojik veya politik amaçlı gösteri, toplantı-tören düzenlemek, demeç vermek' gereği 'Yurttan Süresiz Çıkarma Cezası' ile cezalandırılmanız gerekmektedir."

1 yorum:

  1. Öğrencinin haklı veya haksız yönleri vardır. Ancak haklı tarafta tartılan bölüm daha ağır gelmektedir. Selam ve dua ile...

    YanıtlaSil

SESSİZ KALMA.