3 Ocak 2011 Pazartesi

Ücret mukabilinde dert dinlenir!


Havasından mıdır, suyundan mıdır, boyundan mıdır posundan mıdır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğu her yeri kendisine benzetiyor vesselam.
Gerçi bu benzetme halinde Ankara’da oturduğu Subayevleri semtindeki bakkalın Başbakanın hemşerisi olmasının da bir katkısı muhakkak vardır. Benzete benzete bitiremediği yurdumuz insanını “hava bedava su bedava, hah, yok öyle yağma” noktasına seve seve olmasa bile, öyle ya da böyle getiren bu iktidar döneminde dert dinlemek de artık parayla.
Evet evet, yanlış okumadınız. Bu bir zaytung haberi değil. Gerçeğin ta kendisi! Rahmetli Aziz Nesin yazsaydı, “yok devenin nalı” tepkisiyle karşılaşacağı muhakkaktı.
Hadi bakalım eller havaya, oturmaya mı geldik, hep beraber oynatalım, ay pardon okuyalım!
Tayyip Erdoğan’ın oturduğu sokağın bakkalı dükkânın camına şu ilanı astı:
''Ücretle dert dinlenur, akil verilur''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oturduğu Subayevleri semtinde bakkal işleten Rizeli bir kişi, satış yapmaktan çok müşterilerin derdini dinlemek zorunda kalınca çareyi, işyeri camına ''Ücretle dert dinlenur, akil verilur'' yazmakta buldu.
Subayevleri'nde 1996 yılından bu yana bakkal işleten Hızır Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, satıştan çok müşteri derdini dinlemek zorunda kalınca ''Karadenizli zekasına'' has bir yöntem geliştirdiğini belirterek, bakkal camına ''Ücretle dert dinlenur, akil verilur'' yazmakta bulduğunu söyledi.
Son bir yıl içinde dertli insan sayısının artığını ifade eden Duman, ''Zaten dinlediğim insanları boşuna dinlemeyeyim' dedim, sabah akşam dert anlatıyorlar bana, ben de iş yokken oradan gelir getirmeyi düşündüm'' dedi.
Müşterilerinin genellikle ekonomik sıkıntıdan yakındığını anlatan Duman, ''Alacağım vardı alamadım, maaşım yetmiyor diyorlar, kredi kartlarından söz ettikten sonra müşterinin gerçek niyeti anlaşılıyor. Derdini anlattıktan sonra hemen 'bunu veresiye yazabilir misin' diyorlar'' şeklinde konuştu.
Tarife: Gönülden ne koparsa!
Erkeklerin daha çok eşlerinin ''dırdırından yakındığını” kadınların ise “istediklerinin kocaları tarafından alınmamasından” şikayet ettiğini dile getiren Duman, mahalledeki Ankaragücü taraftarlarının kulübün yönetiminden duyduğu rahatsızlığı bile kendisine anlattıklarını söyledi.
Ücret tarifesini ''Gönülden ne koparsa'' şeklinde açıklayan bakkal Duman, bakkalın camına ''Ücretle dert dinlenur, akil verilur'' yazdıktan sonra dert anlatanların sayısında düşüş olduğunu bildirdi.
Duman, ''Yazıyı görenler önce gülüyorlar ciddi olduğumu anladıkları zaman da dertlerini anlatmadan gidiyorlar. Henüz kimseden para alamadım ama dert anlatmaya çalışanların sayısında çok düşüş oldu. Böylece para kazanamasam da boşuna dert dinlememiş oluyorum'' dedi.
Duman'ın sahibi olduğu Tuğra Gıda'nın müşterilerinden Nedim Yalçınız da, bu tür girişimin ''ancak Karadenizlilerin yapacağı bir uygulama'' olduğunu belirterek ''Biz bedavayı çok severiz. Bakkal bir gelir elde demez, bize her şey bedava olmalı. Zaten dert küpü olan bakkallar derdini kime anlatacak'' diye konuştu.

1 yorum:

  1. Medyaya malzeme başka bişey değil. Selam ve dua ile... Sizi blogumda takip listeme aldım.

    YanıtlaSil

SESSİZ KALMA.