15 Ocak 2011 Cumartesi

'İçki yasağı görevimiz' demeye getirdi


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, alkol yasağına yönelik eleştirilere ilginç bir yanıt verdi. Erdoğan, bu kararları Anayasaya dayanarak alıyoruz dedi: "Anayasa, 'devlet, zararlı olan şeylerden halkını korur' diyor. Biz anayasal görevimizi yapıyoruz ama beyler bundan rahatsız oluyor."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'nın Fethiye ilçesine gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, muhalefetin içki yasağı konusundaki tutumuna değinerek, muhalefet partilerini 'milli duyguları istismar etmekle' suçladı.
Erdoğan konuşmasında içki yasağının Anayasa'nın kendilerine verdiği bir görev olduğunu ifade etti:
"Anayasa diyor ki devlet, bütün gençliğe zararlı olan bu tür şeylerden, alkollü içkilerden, kumardan bütün kötü alışkanlıklardan halkını, gençliğini korur diyor. Ya biz anayasal görevimizi yapıyoruz, beyler bundan rahatsız oluyor. Ve hemen işi getiriyorlar 'işte bunlar bak şeriata geçiyor' insaf ya, biraz kendine çeki düzen ver. Ağzı olan konuşuyor."

"Bunların derdi sanat değil"
"Ucube" tartışmasına ilişkin ise Erdoğan, "Şahsımı ve iktidarımı sanat düşmanı olarak göstermek isteyenlerin bu ülkede sanat adına ne yaptıklarına dikkat edin. Bunların derdi sanat değil ya, bu eserleri kimler yapıyor, dertleri bu" dedi.
Başbakan Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak ise "Kağıthane'nin adını unutup, Kağıttepe derseniz böyle olur. Yani'ben Kağıthane ilçesinde oy kullanacağım' diyemiyor. Ya adresi şaşırıyor 'Kağıttepe ilçesinde' diyor. İstanbul'da böyle bir ilçe yok. Üstelik de buradan belediye başkan adayı oldunuz, nasıl oluyor bu iş" şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.