15 Ocak 2011 Cumartesi

Kimin malını kime veriyorsunuz?


AKP’nin sadaka dağıtımı için 25 bin kişiyi işe aldığını anlatan Türkiye gazetesi dün bu rezaleti bir lütuf gibi sunmayı ihmal etmeyen bir manşetle çıktı.
Türkiye gazetesi dünkü manşetinde bir skandala imza attı. Sosyal devleti ortadan kaldıran ve işsizlikle mücadele etmeyi gündemine bile almayan AKP’yi binlerce insana sadaka verdiği için öven Türkiye gazetesi, farkında olmadan AKP’nin kurduğu düzeni de ifşa etti.
Sadaka dağıtımı için 25 bin kişi çalışıyor!
Sosyal devletin üstlenmesi gereken hiçbir sorumluluğu yerine getirmeyen ve bu sorumluluğu genelde cemaatlere devreden AKP hükümeti, zaman zaman kendisi de sadaka dağıtmayı ihmal etmiyor. Yurttaşların en doğal hakkı olan sağlık ve eğitim gibi kamu hizmetlerini kısan ve daha sonra bir lütufmuş gibi dağıtan AKP’nin bu tavrını ne kadar ileri götürdüğünü Türkiye gazetesinin haberi çok net bir şekilde ortaya koydu.

Türkiye gazetesinin haberine göre, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) bu tür başvurulara bakıyor. Haberde şu ifadelere yer verildi:
“Günlük başvuru sayısı 2 bini aşarken, bunları değerlendirmek için 60 kişilik özel bir ekip kuruldu. Taleplerin karşılanabilmesi için, yurt genelindeki kurum ve kuruluşlarda görevlendirilen personel sayısı ise 25 bin kişi. Evet yanlış okumadınız, Başbakanlık ile fakir fukara arasında kurulan bu hayır köprüsünde tam 25 bin kişi görev yapıyor.”
BİMER’e doğrudan yapılan başvurular dışında bir de yurt gezilerinde toplanan istekler var. Türkiye gazetesi bu başvuruların nasıl değerlendirildiğini de şu şekilde anlatıyor:
“Toplanan bütün mektuplar özel bir çanta içerisinde Ankara’ya götürülerek BİMER’deki özel ekip tarafından temize çekiliyor. Kabul edilebilir talepler derhal o şehirdeki valiye veya ilçedeki kaymakamlığa iletiliyor.”
Ancak haberde bahsedilen “kabul edilebilir” başvuruların, kabul edilebilirlik kriterleri konusunda herhangi bir bilgiye yer verilmiyor.
Sağlık başvurularına öncelik veriliyormuş!
Türkiye gazetesinin haberine göre “Başbakan vatandaşların sağlıkla ilgili şikayetlerine özel ilgi gösteriyor. Ve bunların birçoğuyla özel doktorları bizzat ilgileniyor.” Sağlık sistemini çökerten ve insanların sağlık hakkına ulaşımını zorlaştıran AKP hükümetinin sorumluluklarını yerine getirmemesi nedeniyle mağdur olanlara yardım etmesini öven Türkiye gazetesinin bu tutumu pes dedirtti.
Dini sos
Ercan Seki imzası ile yayımlanan özel haberde AKP’yi övmeye çalışırken onu ifşa eden Türkiye gazetesi, bu haberi için “Sağ el verdi sol görmedi” başlığını uygun gördü. “Sağ elin verdiğini sol elin bilmeyecek” sözünü değiştiren ve AKP’nin tüm yardımları gizli yaptığını öne süren Türkiye gazetesi “Bütün bunlar yapılırken gizliliğe ve başvuruda bulunan kişilerin rencide edilmemesine özel bir önem gösteriliyor. Bu yüzden yapılan yardımlar genelde gizli tutuluyor. Çok büyük kısmından kimsenin haberi bile olmuyor. Başbakanlıktan bir yetkilinin tabiriyle, basına yansıyanlar, sadece devede kulak” dedi. Tüm yurttaşların hakkı olan hizmetleri ancak çok zor duruma düştüğü için yardım isteyen insanlara veren AKP’nin ne kadar insancıl olduğu da böylece ortaya çıkmış oldu.
Kimin malıyla yapıyorsun?
Türkiye’de yaşayan tüm insanların vergilerinden sağlanan bütçe ile hangi kriterlere göre belirlendiği belli olmayan bir kesime yardım eden Başbakan’ın bu tutumu nedeniyle övülmesi de dikkat çekiyor. Zira ne verilen para Başbakan’a ait ne de insanlara hakkı olmayan birşey veriliyor. Ancak AKP’yi çok sevdiği bilinen Türkiye gazetesi bu durumdan da övülecek birşeyler çıkarmayı başarıyor.
Pişkinliğin bu kadarı
Başbakan Erdoğan’ın oy toplamak için ve keyfi bir şekilde dağıttığı sadakaları olumlu bir şeymiş gibi sunan Türkiye gazetesi, bu rezilliği bir de haber için kullandığı başlık ile süsledi. “Sağ elin verdiğini sol görmedi” başlığını kullanan Türkiye gazetesi, başlıktaki “Sağ” ve “Sol” kelimelerini ise farklı renkte yazdı. Oysa AKP hükümetinin sosyal devleti yıktığını, bunun yerine cemaatleri ikame ettiğini, halka hakkı olan şeyleri sadaka dağıtır gibi verdiğini, bunun üzerinden oy avcılığı yaptığını ve ülkeyi giderek bir sadaka toplumuna dönüştürdüğünü sol yıllardır söylüyor. Anlaşılan solun değil Türkiye gazetesinin görmediği birşeyler var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.