23 Ocak 2011 Pazar

Tunus'ta polisler de sokakta !


Tunus’taki gösterilere polisler de katılmaya başladı. Polislerin en büyük talepleri ise sendikal haklar.
Tunus’ta 17 Aralık’ta başlayan eylemler sürüyor. 23 yıldır iktidarda olan Bin Ali’nin ülkeyi terk etmesi ve geçici hükümetin kurulması da olayları hafifletmedi. Haftasonu gerçekleştirilen eylemlere çok sayıda polisin katılması dikkat çekti.
Sendikal haklarını istiyorlar
Olayların başladığı ilk günlerde aşırı şiddet kullanan ve birçok insanın hayatını kaybetmesine sebep olan Tunus polisi, halkın büyük tepkisiyle karşılaşmıştı. Buna rağmen kendi hakları da gasbedilen polisler de eylemcilere katılmaya başladı. Cumartesi günü geçici başbakan Muhammed Gannuşi’nin ofisinin önünde gerçekleştirilen eylemlere iki binin üzerinde polisin katıldı. Kırmızı kolluklarla eyleme katılan polislerin yanlarında aileleri de vardı.
Eylemciler polis barikatına geldiğinde de öncekilerden farklı bir durum yaşandı. Polis eylemcilere oldukça sakin yaklaşırken, barikatın aşılmasına da engel olmadılar.

Polisler ellerinden alınan özlük haklarının geri verilmesini ve haklarını korumak için sendika kurabilmeyi talep ediyorlar.
Suçlu biz değiliz
El Cezire’ye konuşan polis memurları artık halkla birlikte olmak istediklerini söylerken “Biz de artık devrimin bir parçası olacağız” dediler. Polisler ölümler için suçlanmamalarını isterlerken, bundan sonra halka şiddetin parçası olmayacaklarını da söylediler.
Seçimden sonra gidecek
Eylemler etkilerini göstermeye de devam ediyor. Bin Ali’nin eski müttefiklerinden olması sebebiyle halkın onaylamadığı geçici başbakan Muhammed Gannuşi seçimden sonra görevi bırakacağını açıkladı. Hükümet üyelerinin istifalarının ardından konuşan Gannuşi “En kısa sürede seçimlerin gerçekleşmesi için uğraşıyoruz. Seçimlerin ardından emekli olacağım” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.