28 Aralık 2010 Salı

Öğrencilerden örnek işçi dayanışması eylemi


Bilgi Üniversitesi'nde hakkını aramak isteyen bir işçinin ulaşım birimi amiri tarafından darp edilmesi öğrenciler tarafından protesto edildi.
Üniversitede işçi düşmanlığı örnekleriyle sık sık gündeme gelen Bilgi Üniversitesi'nde ulaşım alanındaki bir çalışanın başına gelenler üzerine Sosyalist Düşünce Kulübü bir açıklama yaptı.
Cumartesi günü işe çağrılmadığı için mesaiye gitmeyen sendikalı bir çalışana, işe gelmemiş olması sebep gösterilerek tutanak imzalatılmaya çalışıldı. Haftasonu çalışma uygulaması, sadece Cuma gününden haber vermek koşuluyla gerçekleşmesine rağmen tutanak imzalaması istenen işçi, tutanağa “yasal haklarım saklı olmak koşuluyla” ibaresini eklemek istemesinin üzerine, Erol Satır isimli ulaşım birim amiri tarafından darp edildi.
Bunun üzerine bir açıklama yapan sendika yönetimi yaptığı açıklamada, “Şubemiz yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Genel Merkezimizi de bilgilendirmiş, Genel Başkanımız Mütevelli Heyeti Başkanı'nı; Genel Sekreterimiz ise Üniversite Genel Sekreterini arayarak konuya ilişkin hassasiyetimiz konusunda bilgilendirmişlerdir. Sendikamız bu vahim olayı yakından takip etmeye devam etmektedir” dedi. Tatmin edici bulunmayan açıklamanın üzerine Sosyalist Düşünce Kulübü'nden öğrenciler bugün öğle saatlerinde Kuştepe yerleşkesinin kantininde alkışlar ve sloganlar eşliğinde bir açıklama yaptılar.

Kantindeki öğrencilerin ve çalışanların da destek verdiği açıklamada kulüp adına söz alan bir öğrenci “Okulumuzda yaşanan vahim olayı kınıyor ve takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz. Bundan sonra benzeri saldırılarda ne okulun ilgili birimlerini, ne de bu süreçte yetersiz kaldığını defalarca kez ispatlayan sendika yönetimini yetkili kabul ediyor, bu saldırıların muhattabı olarak bu okulun emekten ve aydınlıktan yana öğrencilerini ve çalışanlarını görüyoruz. Geçtiğimiz sene işçilere ve sendikaya karşı düşmanca tutum alan okul yönetiminin demokrasiyi vitrin olarak kullandığını fakat onların demokrasi referansının hala okulun ana sayfasında sergilenen katil yanki Clinton olduğunu, kılavuzu Avrupa Birliği olan, Soros olan, Clinton olan demokrasinin ancak bu kadar olacağını“ belirtti.
Sözlerine devam eden öğrenci, “Bu okul 'Bilgi güçtür' sloganını kullandı ama bilgiden hep korktu. Bizler biliyoruz ki eşit ve aydınlık bir üniversiteyi de ülkeyi de ancak işçilerle beraber kurabiliriz. Biz biliyoruz ki okuyan insan emekçi halka karşı sorumludur. Bu bilgidir bizden korkmalarının sebebi” dedi. Daha sonra toplu halde bildiri dağıtan kulüp üyeleri kantinden ayrılıp sınıflara bildiri dağıtmaya gidince güvenlik görevlilerinin bildirileri kantindeki öğrencilerin elinden toplaması dikkat çekti. Bildiri dağıtımından sonra öğrenciler okul yönetimine de bir açıklama gönderdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.