28 Aralık 2010 Salı

Yandaş medya Anadolu Üniversitesi'ne taktı


Zaman gazetesinin “Üniversite kantininde içkili parti” manşetiyle öncülük ettiği ve Anadolu Üniversitesi öğrencilerini hedef alan haber yapma furyası devam ediyor. Yandaş basın son olarak Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki pano yazılarını keşfetti.
Anadolu Üniversitesi öğrencilerini hedef alan haberlere bir yenisi eklendi. Daha önce Zaman gazetesinin İletişim Fakültesi kantininde düzenlenen partiyi manşete taşımış, Cihan Haber Ajansı ise Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleşen bir sergi açılışını gündeme getirmişti. Haberlerin ortak özelliği ise üniversitede içki tüketiminin özendirildiği iddiasıydı.
Son olarak Habervaktim sitesinde yer alan “Üniversite panosunda ahlaksızlık” haberiyle birlikte yandaş basının Anadolu Üniversitesi’ni yıpratmaya yönelik başlattığı karalama kampanyasını sürdürdüğü anlaşılıyor. Habere konu olan pano yazılarının yine Güzel Sanatlar Fakültesi’nde olması, söz konusu fakültenin hedef seçildiği izlenimi uyandırıyor.
Haberde kantinde yer alan panoda cinsel içerikli resimlerin ve yazıların yer aldığı öne sürülürken, örnek olarak verilen yazıların sansürlenme biçimi de dikkat çekiyor: “Eşcinseller bu fakültede var, Hepimiz e...cinseliz, N... sapına kadar”. “Eşcinsel” sözcüğünün sansürlendiği haberde, okul yönetiminin panolara bu şekilde yazılar yazılmasına ve resimler çizilmesine müsaade ettiği iddiasının yer alması, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin hedef seçildiği düşüncesini güçlendiriyor.

Habervaktim’in haberinde, Zaman’nın ve Cihan Haber Ajansı’nın haberlerinden farklı olarak bu sefer “bir grup öğrencinin” değil, “fakülteyi ziyarete gelen Ö.T. isimli bir vatandaşın” tanıklığına başvurulması, yandaş basının tanık ve belge konusunda hiçbir zaman sıkıntı çekmeyeceğinin göstergesi olarak yorumlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.