20 Ocak 2011 Perşembe

FB VE GS TARAFTARLARI “TEK YUMRUK” OLDU

Galatasaray’ın yeni stadı Türk Telekom Arena’da, Başbakan Erdoğan’ın ıslıkla protesto edilmesinin ardından, AKP’li bakanlar ve devlet bürokratların, Galatasaraylı futbol severlere çok sert tepki göstermesi, yaşanan olayın daha da alevlenmesine neden olmuştu.
Galatasaray Spor Kulübü’nün ve UltrAslan taraftar grubunun yaşananlardan dolayı özür dilemesine karşın, Tekyumruk adlı muhalif taraftar grubu “özür dilemeyeceklerini” açıkladı. Tüm bu tartışmaların içinde Galatasaray’ın ezeli rakibi Fenerbahçe’nin taraftar grubu “FenerbahCHE”, resmi internet sitelerinde “Tek Yumrukla Dayanışmaya Çağırıyoruz” başlıyla yayınladıkları açıklamada GS’li “Tekyumruk” taraftar grubuna destek verdi.

FenerbahCHE taraftartar grubu, yayınladıkları açıklamada protestolar sonrasında yaşananlara dikkat çekerek, protestonun demokratik bir hak olduğunu vurguladılar. İktidar eliyle birlikte protestonun bir hak olmaktan çıktığını vurgulayan FenerbahCHE’li grup, protestonun yasadışı bir eylem haline getirilmekte olduğunun altı çizildi.
İşte FenerbahCHE taraftar grubunun o açıklaması…
“Türk Telekom Arena Stadyumu'ndaki protestolar sonrasında yaşananlar Türkiye demokrasisinde birçok kavram ve olgunun ne kadar yoz ve amaç dışı kullanıldığını bir kez daha gözler önüne serdi. Son dönemde maruz kaldığı her protestodan sonra protestocuları çeşitli yasadışı örgütlerle ilişkilendirmeye çalışıp nedenleri ve sonuçlarını kamuoyunda tartıştırmamaya çalışan iktidar yine aynı yöntemle bu defa Galatasaray Tribünlerini hedef almakta.
Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki demokrasinin var olduğu ülkelerde, halkın onaylamadığı iktidar politikalarını çeşitli yollar kullanarak protestoda bulunması, yurttaş olmaktan gelen doğal bir haktır. Oysa Türkiye'de protesto kavramı iktidar eliyle bir hak olmaktan çıkartılıp yasadışı bir eylem haline getirilmekte. Dolayısıyla özlenen ve ulaşılmaya çalışıldığı iddia edilen ileri demokrasiye sığmayan ve iktidarın söylemiyle çelişen bir durumun varlığı oldukça açık bir şekilde görülmektedir.
Türk Telekom Arena Stadyumu'nda binlerce kişinin katıldığı protesto, birkaç gündür çeşitli basın yayın organları tarafından (protestonun üzerine düşenini sahiplenen) TekYumruk Galatasaray Taraftar Grubu’na yıkılmak istenmektedir. Hedef gösterici birçok haber ve yayının yapılması medyanın Tekyumruk grubu üzerinden duyarlı, muhalif taraftarlara yönelik bir linç kampanyası başlattığını göstermektedir. Medyanın yasadışı bir eylem havası vererek yaptığı maksatlı haberlerle konunun Terörle Mücadele kapsamına bile dâhil edilebileceğini söylemesi bizleri hayrete düşürmektedir.
Bugünkü Milliyet Gazetesinde yer alan haber habercilik etiğinden ne kadar uzaklaşıldığının en bariz örneklerinden biri olmuştur. Tahminen 25 Bin kişinin katıldığı ıslıklı protesto Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat’ın iktidar yanlısı tavırlarıyla farklı bir boyuta çekilmeye istenmektedir. Kamera kayıtlarını emniyete vereceğini söyleyip taraftarını ihbar eden, ele veren bir ruh halinin Galatasaraylılıkla bağdaşmayacağı bilinmektedir.
FenerbahCHE’liler olarak Tekyumruk grubu üzerinden hayata geçirilmek istenen bu saldırı girişimlerini kınıyoruz. Emeğine, Özgürlüğüne ve Onuruna sahip çıkan bütün taraftarları Tekyumruk grubunu sahiplenmeye davet ediyoruz. İlkelerimizde de belirttiğimiz gibi “Âdil oyuna (fair play'a) inanmayı ve her türlü haksızlığın karşısında durmayı” zorunlu gördüğümüz için FenerbahCHEliler olarak emekten, özgürlükten ve eşitlikten yana tavır alan bütün dostlarımızla dayanışmaya devam edeceğiz.”

3 yorum:

  1. Allah'ıma duacıyım ki;İnşallah bu protestolar da bu protestoların dozu da artar.
    Ve hainler de bundan ders çıkarır.

    YanıtlaSil
  2. "Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır"

    Bu artık GS'nin olayı olmaktan çıktı.İşte görüldüğü üzere çok örnek bir davranışla haklı ve mazlumun yanında,devrimci harekete FB de katıldı..
    Tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. sadece fb ve gs mi tekyumruk olan ?
    bjk ve g.birliği de bu yola başkoydu.

    YanıtlaSil

SESSİZ KALMA.