22 Ocak 2011 Cumartesi

Erkan Oğur’dan Pardus kullanıcılarına sürpriz!


Pardus’un yeni sürümü önceki gün yayımlandı. Bir çok yenilik ile birlikte gelen Pardus 2011’de Erkan Oğur’un da özgür yazılımcılara bir sürprizi var.
Özgür yazılım dünyasının ülkemizdeki en önemli temsilcisi Pardus, heyecanla beklenen Pardus 2011'in kararlı sürümünü duyurdu. Pardus 2011 bir tanıtım partisi ile duyurulurken, partide bir konuşma yapan Pardus Proje Yöneticisi Erkan Tekman, “Türkiye özgür yazılım dünyasının göz bebeği Pardus, ilk sürümünden bu yana sürekli gelişiyor, güçleniyor. Geride bıraktığımız süre boyunca yüz binlerce kullanıcının ve bir çok kurumun tercihi olmayı başardık. Pardus 2011 ile bu çıtayı daha da yükseltmek istiyoruz. Kısa bir süre önce yayımladığımız aday sürüm Hasankeyf ile çok olumlu tepkiler aldık, yeni özellikler, güncel yazılımlar LibreOffice gibi tercihlerimiz de kullanıcılar tarafından kısa sürede benimsendi. Bilişim dünyasına yeni bir soluk kazandıracağına inanıyoruz” dedi.
Mor dağlar Pardus’la birlikte geliyor
Öte yandan usta müzisyen Erkan Oğur, Pardus 2011'de kullanıcılara bir sürpriz yapıyor. Erkan Oğur'un en sevilen parçalarından Mor Dağlar, Kalan Müzik ve Oğur'un desteği ile Pardus 2011'de yüklü olarak geliyor. Pardus kullanıcıları Erkan OĞUR'un notalarında Anadolu müziğinin derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkarken, müzik dinlemek için yeni bir program keşfetmek isteyen kullanıcılar Clementine ile tanışıyor.

pardus2011.jpeg
Artık 64 bit mimarisini de destekleyen Pardus 2011’de öne çıkan bazı özellikler şunlar:
Çekirdek - Son Linux çekirdeği 2.6.37 binlerce hata düzeltmesinin yanında en güncel donanımlara da destek veriyor.
NetworkManager – Pardus 2011 sürümünde öntanımlı ağ altyapısı olarak GNOME NetworkManager 0.8.2 sürüme geçildi. Uzun zamandır desteklenen Ethernet ve 802.11 WLAN ağlarının yanı sıra kullanıcılar artık hücresel (3G) mobil geniş bant ağlarını da ayarlayabilecekler.
LibreOffice – Document Foundation tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu ofis araçları takımı LibreOffice, Pardus 2011 sürümünde artık öntanımlı oluyor.
Firefox – Pardus 2011 öntanımlı İnternet tarayıcısı olarak Mozilla Firefox 4.0 Beta9 sürümü ile geliyor. Firefox’un bu sürümde yeni özellikleri arasında Firefox Panorama, uygulama sekmeleri, yenilenmiş eklenti yöneticisi, Jetpack eklenti desteği, değişik bilgisayarlar arası eşgüdüm sağlayan Firefox Sync entegrasyonu ve birden çok parmakla dokunmayı destekleyen ekran desteği yer alıyor.
KDE SC – Pardus 2011 en güncel ve kararlı KDE Yazılım Seçkisi, KDE SC 4.5.5 ile geliyor. Masaüstü deneyiminizin daha hızlı ve kararlı olması için temel paketlere birçok hata düzeltmesi ve iyileştirmeler yapıldı.
Kaptan – Masaüstü özelleştirme aracı Kaptan, artık seçimli olarak fotoğrafınızı çekip avatar olarak ayarlayabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.