6 Ocak 2011 Perşembe

Hürriyet Gazetesi satılıyor

Reuters'in haberine göre, Goldman Sachs Hürriyet Gazetecilik'in satışı için çalışma başlattı.


Satış için ilk geçici teklifler 1 Şubat'ta alınmaya başlayacak.

Gelen bilgiler arasında Doğan Yayın Holding'in varlık satış sürecinde kısa listeye 3 şirketin kaldığını belirtildi. Listeye kalanlar; TPG, KKR ve Time Warner olarak açıklandı.

Açıklamalarda varlık satış listesinde Hürriyet Gazetesi yer almazken Goldman Sachs, Hürriyet Gazetesi satışı için ayrı bir süreç başlattı.

Satış süreci ile ilgili haberler sonrasında Hürriyet Gazetesi hisseleri %5 üzerinde prim kazandı.

AÇIKLAMA YAPILDI

Bu haberler üzerine Doğan Yayın Holding'den kamuyu aydınlatma platformuna açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bugün, Şirketimizin bir kısım varlıklarının satışı ile ilgili olarak, medyada bazı haberler yer almıştır. Medyada yer alan söz konusu haber ve yorumlar ile ilgili açıklamalarımız aşağıda yer almaktadır.
 Bu itibarla;
1- Daha önce konuya ilişkin olarak yaptığımız genellikle medyada çıkan yanlış haberlerin düzeltilmesi amacını taşıyan ve yukarıda tarihleri verilen özel durum açıklamalarında da belirtildiği üzere; Şirketimizin ve bağlı ortaklıklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak, Şirketimize yeni ortaklar alınması ve/veya bağlı ortaklıklarımızdaki ortaklık paylarının tamamen veya kısmen satılması, varlık satışı yapılması, hisse değişimi veya stratejik ortaklıklar kurulması da dahil olmak üzere, muhtelif işbirliği olanaklarının araştırılması konularında, "bağlayıcı olmayan" teklifleri ciddi bulunan ve koşulları sağlayan kurumlar ile çalışmalar, danışman kuruluş (Goldman Sachs) refakatinde halen devam etmektedir. Mevcut durum itibariyle kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek herhangi yeni bir gelişme ve durum bulunmamaktadır.
2- Yürütülmekte olan çalışmalar kapsamında, "veri odası" (due dilligence) süreci halen devam etmektedir. İlgilenen kurumlar kendi tercihleri doğrultusunda farklı varlık grupları ile ilgilenebilmektedirler. Veri odası süreci tamamlandığı takdirde ilgilenen kurumlardan "bağlayıcı olan" teklifleri alınacak ve böyle bir gelişme olduğu takdirde ayrıca kamuya açıklanacaktır.
3- Daha önce de ifade edildiği üzere; Şirketimiz varlıklarının/iştirak paylarının yeniden yapılandırılması ile ilgili süreçler sonucunda, herhangi bir "bağlayıcı teklif" (nihai teklif) gelmeyebileceği; gelecek "bağlayıcı teklifler"in hiç birisinin koşulları sağlayamayabileceği ve herhangi bir satış olmayabileceği ihtimallerinin de yatırımcılarımız tarafından göz ardı edilmemesi gerektiği düşünülmektedir.
Konuya ilişkin gelişmeler oldukça kamuya açıklama yapılacak olup, bu vesile ile Şirketimiz kaynaklı olmayan haber ve söylentilere kesinlikle itibar edilmemesi hususunu tekraren hatırlatmak isteriz"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.