28 Ocak 2011 Cuma

AKİ BİZİ SATTI MI


AKP'nin son günlerde liberal isimler ile arasının açılması, Başbakan'ın son dönem konuşmalarında liberalleri eleştirmesi, son olarak Erdoğan'ın Ahmet Altan'a hakaret davası açması liberalleri harekete geçirdi.
Bugün Taksim Hill Otel'de saat 13-17 arasında düzenlenen yuvarlak masa toplantısında liberaller AKP ile ilişkilerini yeniden masaya yatıracak. Son 10 yıldır AKP'ye koşulsuz destek vermiş Atilla Yayla, Bekir Berat Özipek, Emre Aköz, Hüseyin Kalaycı, Mustafa Akyol, Nagehan Alçı, Orhan Kemal Cengiz, Turgay Oğur gibi isimler katılacak. Yuvarlak masa toplantısına katılanlan katılımcıların liberal olmadığı, tam tersine muhafazakar oldukları da toplantıya yapılan eleştiriler arasında.
İTTİFAK ÇATIRDIYOR MU
Toplantının duyurusu şöyle yapıldı: "AK Parti’nin son dönemde göstermiş olduğu milliyetçi-muhafazakar eğilim, özgürlük yanlısı bireyleri kaygılandırmakta. 12 Eylül referandumu öncesi umutları yeşerten o özgürlükçü hava, son dönemde yaşanan tartışmalar ile birlikte iyice kayboldu. AK Parti’nin seçimler öncesi tercih ettiği bu tutumun geçici mi yoksa kalıcı mı olacağı liberal camiada büyük bir tartışma konusu haline geldi.
Liberaller ile aktif siyasete damga vuran muhafazakârlar arasında uzun süredir var olup giden ittifak çatırdıyor mu?
AK Parti’nin demokrasi mücadelesine olan hevesi tükeniyor mu?
AK Parti yönetici kadrosunda, otoriter eğilimler baskın hâle mi geliyor?
Türkiye’nin dönüşüm sürecinde oynadığı tarihi rolünü unutma eğiliminde olan AK Parti’ye karşı liberaller nasıl tutum takınmalıdır?"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.