1 Ocak 2011 Cumartesi

BAŞBAKAN ERDOĞAN DANIŞTAY BASKININA ADI KARIŞAN ŞEYHİ TANIYOR MU

Danıştay Baskını'nı gerçekleştirerek, hakim Yücel Özbilgin'i öldüren Alparslan Arslan'ı teşvik ettiği iddiasıyla suçlanan Şeyh Salih Kurter'in ilginç bir özelliği ortaya çıktı. Kurter, Ergenekon Davası'nda verdiği ifadede Arslan'ın cinayetten 5 gün önce kendisine haber verdiğini ifade etmişti.
Şeyh Salih Kurter, Alparslan Arslan'ı yönlendirdiği iddiasıyla ifadesi alınmıştı. Kurter, 28 Haziran 2006 tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde verdiği ifadede şunları söylemişti: "Türkiye'ye 1944 yılında tek başıma geldim. Abim Mehmet Besim Kurter, İstanbul'da yaşıyordu, onun yanına geldim. İstanbul İETT'ye tahsildar olarak girdim. 36 yıl bu işyerinde çalıştıktan sonra 1976 yılında emekli oldum."

Salih Kurter, ifadesinde yıllardır dini konularda fahri vaazlık yaptığını anlattı. Yukarıdaki ifadesinde bir matematik hatası olsa da Kurter, 1976 yılına kadar İETT'de sürekli çalıştığını söyledi.
Şimdi sizi Başbakan Erdoğan'ın "iett.gov.tr" adresindeki biyografisine götürelim:  "Recep Tayyip Erdoğan, 24 Temmuz 1974’te geçici olarak işe alınan 16 kişiden biriydi. Altıntepe binasının temizlik ve aksayan hizmetlerini yürüteceklerdi. 15 Ekim 1975'te dokuz kadro için açılan ve Türkiye'nin komşuları, yönler, aritmetikten oluşan üç soruluk imtihanı kazanarak daimi işçi oldu. İETT'deki kayıtlara göre Kaptanpaşa Mahallesi Birlik Sokak Numara 13/A adresinde oturuyordu. 1 Ekim 1976 tarihinde ise Altıntepe Daire Müdürlüğü'ndeki görevinden Spor ve Tesisler Müdürlüğü'ne nakledildi."
Kısacası Şeyh Salih Kurter ile Başbakan Erdoğan tarihin ilginç bir rastlantısı olarak 1974-1976 yılları arasında mesai arkadaşı olmuşlardı. Birbirlerini tanıyorlar mıydı bilinmez. Ancak Kurter, Başbakan'dan farklı bir yol izleyerek vaizlik yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.