5 Ocak 2011 Çarşamba

BİR YAHUDİ ATATÜRK'Ü NEDEN SEVER

Taraf Gazetesi'nde bir yazarın Atatürk'ün antisemitist olduğunu iddia etmesine ve Çetin Doğan'ın damadı Danir Rodrik'i Balyoz Davası'ndaki yanlışlıkları dile getirdiği için "self hater Jew (Kendinden nefret eden Yahudi)" ilan etmesine Yahudi asıllı akademisyen Deniz Ojalvo'dan tepki geldi. Ojalvo, Taraf'ın genç gazetecisine yazdığı mektupta Atatürk'ü bir Yahudi olarak neden sevdiğini anlattı.
İşte Ojalvo'nun mektubu:

"Değerli Rasim Ozan,
Em. Org. Çetin Doğan’ı Atatürk döneminde yapılan “tüm icraatı”, dolayısıyla da o devirde meydana gelen 1934 Trakya olaylarını savunduğunu iddia ederek Yahudi düşmanı ilan etmenizi yadırgadığımı söylemek isterim. Nitekim kendisi televizyonda 1934 olaylarını tasvip etmenin mümkün olmadığını beyan etmiştir.
Dahası, Org. Çetin Doğan iddia ettiginiz gibi Yahudi düşmanı bir ırkçı olsaydı canından çok sevdiğinden emin olduğum kızını bir “Yahudi”ye vermezdi.

1934 olaylarınin Yahudi aleyhtarı bir tasarruf olduğuna şüphe yok. Ama bu olayı çıkış noktası kabul ederek Atatürk’ün Yahudi düşmanı bir ırkçı olduğunu ima etmeniz son derecede yakışıksız.
Peki Yahudiler Atatürk’ü niye severler?
Cevabı çok kolay: Ulus mensubiyetini ve bireylerin toplumdaki eşitliğini vatandaşlıkla bağdaştırdığı için !
“Yahudiler bizim gibidir” diyen;
“… Unsuru hakim olan Türklerle tevhidi mukadderat etmis sadık bazı unsurlarımız vardır ki bilhassa Yahudiler, bu millete ve bu vatana sadakatlerini ispat ettiklerinden, şimdiye kadar mureffehen imrar-i hayat etmişler ve bundan böyle refah ve saadet içinde yaşayacaklardır.” (Izmir, 2 Subat 1923) diyen;
Yahudi aleyhtari ifadeler içerip Cevat Rıfat Atılhan tarafından piyasaya sürülen “Yahudilik ve Masonluk” isimli kitabi T.C. Bakanlar Kurulu kararıyla toplattıran (8 Haziran 1936); ilaveten Yahudileri tezyif edici kartpostallari keza T.C. Bakanlar Kurulu kararıyla toplattıran (19 Haziran 1936) Atatürk’e “ANTİSEMİT” denebilir mi?!
Atatürk Yahudi aleyhtari bir ırkçı olsaydı Türk üniversite reformunu Yahudi kökenli Alman profesörler üzerinden gerçeklestirir miydi?
İsrail’de oraya Türkiye’den göçen Yahudiler tarafından 1953 yılında dikilmiş bir Atatürk Ormanı var. Kimse bu ormanı dikmeleri için şakaklarına tabanca dayamadı. Bunu severek yaptılar. Dünya üzerindeki Türkiye kökenli Yahudilerin Atatürk’e duydukları muhabbet samimi ve bakidir. Türkiye’ye gelmiş ve gelecek olan hiç bir hükümetin bu gerceği degiştirmesi de mümkün değildir!
Ataturk’ün vatandaşlık temelli yurtseverliğinin ve ulusçuluğunun günümüze kadar “kâğıt üstünde” kalmasının vebali Atatürk’ün değil, uluslaşmayı ve vatandaşlaşmayı bir türlü beceremeyen, kimlik krizi yaşamaya devam eden, özellikle de Yahudi konusunu İsrail üzerinden oy devşirme tulumbasına tahvil eden siyaset erbabınındır!
Değerli Rasim Ozan, kamu vicdanının temsilciliğine soyunmuş olan “Doğrucu Davut”ların karargâhı TARAF gazetesinin bu konuyu deşmekten imtina etmesini nasıl izah ediyorsunuz? Bu soruma dürüstçe ve dört başı mamur bir cevap verebilirseniz sevineceğim.
Saglıcakla kalınız,
Denis Ojalvo"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SESSİZ KALMA.